Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Florissante herstart handbalsters Helius

Actueel 688 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius zijn de herstart van de veldcompetitie met een 20-16 (10-10) overwinning tegen Snelwiek Rotterdam voortvarend begonnen. De Hellevoetsen bezetten in de ZW-ZH tweede klasse de tweede plaats op één punt van De Meeuwen.

'Het was vanuit de zaal op het veld best even wennen, maar we hadden voor de 19-14 nederlaag nog iets recht te zetten', was coach Frank van Leeuwen en zijn ploeg belust op revanche. 'We begonnen niet best aan de wedstrijd, kwamen met een marge van twee punten achter. Snelwiek profiteerde slim van onze foutjes, maar tegen het einde van de eerste helft trokken we de boel met een paar snelle breaks (via de snelle Sasha Luteijn, foto) weer recht naar 10-10. Ik heb tijdens de rust gezegd een tempootje hoger te spelen en verdedigend eerder uit te stappen en meteen druk te zetten. Dat liep vervolgens met een paar snelle break-outs goed. We liepen puntje voor puntje uit en bij 15-12 was het over met Snelwiek, werden zij op snelheid en conditie afgetroefd.' De 17-jarige Demi de Boer maakte met drie treffers haar debuut. 
Helius: Eva van Leeuwen; Danielle van der Meijden-Spoor, Lotte Nap (3 keer), Mila Went (3 keer), Esther Brink (1 keer), Petra Brink (3 keer), Annemiek Schop-van der Kooij, Sasha Luteijn (7 keer), Demi de Boer (3 keer).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant