Myrthe en Karlijn gaan door met inzamelen tot de geboortedag van hun overleden zus Esmee op 29 augustus.
Myrthe en Karlijn gaan door met inzamelen tot de geboortedag van hun overleden zus Esmee op 29 augustus.

Mooie inzamelingsactie ‘Esmee Never Sweet 16’

Algemeen 1.387 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het is ruim 13 jaar geleden dat de Hellevoetse Esmee van de Geer overleed aan de gevolgen van kinderkanker. Dit jaar zou zij 16 jaar worden. 

Om haar geboortedag te vieren zijn haar zussen Myrthe en Karlijn begonnen met een actie Esmee Never Sweet 16 voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Deze vorm van kanker ontstaat in de speciale cellen in het lichaam die nog niet helemaal volgroeid zijn. in het geval van neuroblastoom zijn het de cellen van het onwillekeurige zenuwstelsel. Dat gedeelte van het zenuwstelsel regelt bijvoorbeeld je hartslag, de spijsvertering en je ademhaling. Neuroblastoom komt voornamelijk voor bij kinderen jonger dan 4 jaar. 

Myrthe en Karlijn zijn armbandjes gaan verkopen en hebben hiermee al ruim 800 euro opgehaald. Donaties kwamen ook binnen op de speciale inzamelingsactiepagina en ook de leerlingen en docenten van de Hendrik Boogaard school waar de meiden op school zitten helpen mee. Zij haalde met Pasen 875,- euro op voor Villa Joep door statiegeldbonnen in te zamelen en ouders konden een donatie doen voor een zelf geschreven lied van de kinderen.  De teller staat inmiddels op ruim 2600 euro. En de zussen zijn nog niet klaar. Tot 29 augustus blijven zij geld inzamelen zodat op Esmee haar geboortedag een prachtig bedrag overhandigd kan gaan worden aan Villa Joep.

Moeder Yvonne: “Het maakt mij als moeder enorm trots dat we dit met elkaar doen voor Esmee en voor Villa Joep. Myrthe en Karlijn hebben zij hun zus nooit in levende lijve gekend maar ze hoort er gewoon bij. Het verdrietige van een Never Sweet 16 zetten we om naar het positieve. Esmee wordt weer voor even op een passende manier in het licht gezet. En tegelijkertijd doen we iets goed voor kinderen die nu en in de toekomst te maken krijgen met deze agressieve vorm van kinderkanker. We zullen proosten op het leven en haar in ons hart altijd meedragen. En er komt vast na deze actie nog een nieuwe actie. We blijven inzamelen tot haar geboortedag op 29 augustus.”

Om deze mooie actie te steunen kijkt u op https://supportanddonate.com/doneer-pagina/7142/kom-in-actie-voor-villa-joep

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant