Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Autorecycling De Molshoek: een nieuwe naam en nieuwe gezichten

Algemeen 6.111 keer gelezen

Hellevoetsluis – Per 2 april 2024 is Autorecycling De Molshoek overgenomen en een onderdeel van het Rotterdamse A-team Automotive geworden. Het bedrijf gaat zich naast oude sloopauto’s nu ook richten op jonge demontage auto’s en de online verkoop van onderdelen.

Janus Schanck begon zo’n 45 jaar geleden met het slopen van oude auto’s als hobby. Hij startte hiermee op een locatie in de Molshoek, maar na een jaar of zes werd er een grotere locatie gevonden aan de Marconiweg. Zijn Autosloperij De Molshoek groeide uit tot een bedrijf waar velen jarenlang terecht konden voor gebruikte auto onderdelen. Ook de twee zoons van Janus waren, net als hun vader, al die jaren zes dagen in de week op de sloperij te vinden. Maar tijden veranderen, want Janus gaat van zijn wel verdiende pensioen genieten en ook zijn zoons hebben afscheid genomen van de sloperij. De sloperij zelf verdwijnt gelukkig echter niet, want sinds 2 april is het onderdeel geworden van A-team Automotive uit Rotterdam.

Willem Stoppelenburg (45) en Frank Stoppelenburg (37) zijn de nieuwe eigenaren en Willem gaat er samen met zijn 21-jarige zoon de scepter zwaaien. Willem groeide op op de sloperij van zijn vader. Dit bedrijf met de naam A-team Automotive heeft hij inmiddels ook overgenomen. Willem zat met Janus jr. op school en de mannen kennen elkaar dus allemaal zeker al zo’n jaar of 30. Willem kwam dan ook vaak langs in Hellevoetsluis om even een bakkie te doen. Toen duidelijk werd dat er voor de zoons van Janus geen realistische mogelijkheid was om met het bedrijf door te gaan, was het dan ook niet zo verwonderlijk dat Janus Willem benaderde of hij het bedrijf over wilde nemen.

‘Toen Janus mij belde of ik interesse had, hoefde ik niet lang na te denken’, vertelt Willem. ‘De plek in Rotterdam huren we en het is niet zeker hoe lang we daar nog kunnen blijven. Maar voorlopig blijft mijn compagnon op de locatie in Rotterdam werken met al het huidige personeel en mijn vaste werkplek wordt Hellevoetsluis. Voor mij is dat wel lekker, want ik woon in Oostvoorne, dus mijn reistijd wordt korter en ik heb geen last meer van file’s. Ik ga hier aan de slag samen met mijn zoon en een oude schoolvriend van vroeger als personeelslid. Dat houdt voor de klanten dus in dat er hier wel allemaal nieuwe gezichten komen. En eigenlijk vind ik dat best spannend, al gaat de sloperij gewoon door, maar dan als onderdeel van A-Team Automotive. De naam Molshoek houden we aan, want iedereen kent die naam. Wel gaan we moderniseren. Wij doen namelijk heel veel online verkoop en dat gaan we vanuit Hellevoetsluis dus ook doen. Via de webshop kun je dan onderdelen bestellen en dan hoef je ze alleen nog maar op te komen halen. En naar klanten die verder weg wonen, kunnen we het opsturen. Dan heb je het in principe de volgende dag in huis. Wat verdwijnt is het zelf sleutelen aan auto’s, wat bij Janus wel gebeurde. Dat zal even wennen zijn, maar heeft ook zijn voordelen. Wij zorgen dat het klaar ligt, dus dat scheelt tijd. Na een bakje koffie kun je dan gelijk weer weg. Via de webshop kun je ook zien of een onderdeel in Hellevoetsluis ligt of Rotterdam. Ligt het in Rotterdam, maar wil je het liever in Hellevoetsluis ophalen, dan zorgen wij dat het binnen een dag daar ligt. In grote lijnen blijft verder alles hetzelfde, al hebben wij wel een grotere voorraad nieuwere auto’s en dus ook onderdelen daarvan. En daar is best markt voor en dan met name online. Soms betaal je voor een goed onderdeel maar een vijfde van wat je bij de dealer betaalt als je het nieuw moet kopen. En het is bovendien ook nog eens heel duurzaam, want het is circulaire economie en dus wordt er veel minder weggegooid. Een groene sloperij dus.’

Willem is in ieder geval heel enthousiast om verder te gaan met Autorecycling De Molshoek en de vaste klanten hoeven niet bang te zijn dat de sloperij verdwijnt. ‘En Janus woont hier om de hoek, dus hij kan ook altijd nog langs komen voor een bakkie koffie en een praatje’, besluit Willem. ‘En ik hoop echt dat hij dat ook daadwerkelijk doet!’

Autorecycling De Molshoek
Marconiweg 78-80
3225 LV Hellevoetsluis
Tel. 0181-315739
Mob. 06-14233298
www.demolshoek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant