Afbeelding

Voorne Putten Journaal

Actueel 186 keer gelezen

De gemeente wil de drie rayonkantoren onder één dak brengen en heeft daarbij de voorkeur uitgesproken voor de locatie op de Voorweg. Het pand, waar nu ook rayon Noord onderdak heeft, ligt centraal in de nieuwe gemeente Nissewaard. De consequentie van het uitbreiden van het terrein om het gebouw heen, is dat de kynologenclub moet verhuizen.

En die komende verhuizing brengt de nodige onrust met zich mee. Op dit moment is er nog niks definitief, stelt wethouder Mijnans. Er wordt onderzoek gedaan naar de nieuwe locatie van de kynologenclub. Om enig inzicht te krijgen in wat dat betekent, zijn er enige tijd geleden paaltjes geslagen in het Hartelpark. Omwonenden zijn verontwaardigd hierover, want als de vereniging op die plek gehuisvest wordt, houdt dat de kap in van ruim 2600 m2 bomen. Bomen van vijftig jaar oud. ‘Het is de groene buffer tussen Spijkenisse Noord en de industrie’, hield Francien Snijder de commissie ROB voor.

‘Die mag niet verloren gaan.’ De inspreekster is bang dat er nog meer gekapt moet worden omdat ze vanuit de kynologenclub zelf gehoord heeft dat die de kantine onder de zendmast wil hebben en niet op de plek waar de gemeente hem in eerste instantie ingetekend heeft. Het lijkt er volgens mevrouw Snijder veel op dat wat de kynologenclub wil ook gebeurt. ‘Waarom kunnen ze niet ergens anders heen?’ Als de club op het veld voor haar woning komt, is het volgens haar gedaan met het prettig en rustig wonen.

Nu ervaart ze al overlast van de honden. Ook mevrouw Doolaard sprak haar zorgen uit over het verdwijnen van het groen. Het park wordt langzaam stukje voor stukje afgepakt ondanks dat er veel verschillende vogelsoorten in het park verblijven en er vleermuizen te vinden zijn.  Er komt een hoge omheining om het terrein, die zo vreest ze niet zal voorkomen dat er brand gesticht wordt. Ook vreest ze dat de al bestaande parkeerproblemen alleen maar zullen toenemen, zeker als de komende versmalling van de Voorweg gerealiseerd is. De bewoners zijn inmiddels een handtekeningenactie gestart en buurtbewoners worden gemobiliseerd om bezwaar aan te tekenen zodra de verhuizing bekend gemaakt wordt.

Wethouder Mijnans benadrukt dat alles nog in de verkennende fase is. Eerst moet er nog onderzoek gedaan worden door de Bomenbank en als daarna een plan gemaakt wordt, gaat hij daarmee in gesprek met de bewoners en de raadsleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant