Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Campagne Signaalpunt Eenzaamheid van start

Algemeen 818 keer gelezen

Voorne aan Zee - Wethouder Janneke Postma opende donderdag 18 januari de campagne Signaalpunt Eenzaamheid. In het gemeentehuis waren vertegenwoordigers van alle betrokken partijen binnen de gemeente Voorne aan Zee aanwezig.

In haar korte toespraak legde de wethouder uit waar het hier om gaat. “In 2021 heeft de gemeente zich aangesloten bij de landelijke aanpak ‘een tegen eenzaamheid’. Bestuurlijk hebben we ons gecommitteerd aan de vijf pijlers van de aanpak, namelijk creëer een sterk netwerk, betrek eenzame mensen zelf, werk aan een duurzame aanpak en monitor en evalueer wat werkt en wat niet.” De wethouder lichtte toe dat langdurige en ernstige eenzaamheid leidt tot fysieke gezondheidsklachten. “Het is meer dan alleen maar een gevoel,” sprak ze.

Hoe hulp vragen?
Een probleem is dat mensen vaak de hulp niet weten te vinden, maar ook dat ze een drempel ervaren bij het zoeken van hulp en het lastig vinden om zichzelf ‘eenzaam’ te noemen. Daarom is het Signaalpunt er nu, een goede startplek om hulp te vragen. Je kunt er voor jezelf terecht, maar ook om hulp voor een ander te vragen. Winkelpersoneel, de kapper, of gewoon buurtgenoten zien regelmatig mensen waarvan ze in de gaten hebben dat er ‘iets speelt’. Het Signaalpunt tegen Eenzaamheid is dan een laagdrempelige ingang waar in slechts drie stappen deze zorg gedeeld kan worden.

Binnen Voorne aan Zee kan zelfs telefonisch melding gedaan worden! Op werkdagen kan dagelijks 0181 – 322273 gebeld worden. Via de gemeentelijke website kan ook een melding gedaan worden: https://www.voorneaanzee.nl/signaalpunt-eenzaamheid

Na de melding zal een welzijnsmedewerker contact opnemen en vragen hoe het gaat en of er praktische hulp op prijs gesteld wordt. Het Signaalpunt is er voor alle inwoners van Voorne aan Zee en ook voor ondernemers en zorgprofessionals.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant