Nieuwenhoorn is beland in gevarenzone

Actueel 128 keer gelezen

Nieuwenhoorn lijkt het winnen kennelijk verleerd, want de laatste zege die werd behaald was in het achterliggende jaar op 24 november tegen FC Boshuizen (1-2). De zwart witten verloren afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar met 1-4 (1-2) van DHC en is daarmee in de gevarenzone beland van de hoofdklasse A. Interim-trainer Hans de Heer, die volgend seizoen zijn oude club NBSVV weer als hoofdtrainer onder zijn hoede zal nemen, vertrouwd erop dat zijn team er gelet op de kwaliteit en de inzet bovenop zal komen.

‘De nederlaag tegen DHC is sterk overtrokken. We waren een uur lang de betere partij tot aan de 1-3, toen was het gedaan. We hebben goed voetbal laten zien, er is keihard gewerkt, we hebben kansen gecreëerd, maar niet benut. Door cruciale foutjes hebben we van DHC verloren en daar baal ik van,’ sprak Hans de Heer zijn teleurstelling uit over het resultaat. De Delftenaren namen op het sportpark aan de Rijksstraatweg al na vier minuten spelen de leiding door Rickey van den Bergh, die een fout van Sediq Walizada met een volley afstrafte: 0-1. Nieuwenhoorn antwoordde een minuut later door Djerreld Muntslag, die uit een uitgebalanceerde aanval over diverse schijven een afgemeten voorzet van Jeremy Huijbrechtse afrondde: 1-1. Nieuwenhoorn bleef de toon aangeven, maar het was DHC dat in de omschakeling via Jordy Brouwer scoorde: 1-2. De thuisclub liet het er niet bij zitten. Heel Nieuwenhoorn veerde zelfs op, toen Djerreld Muntslag scoorde, maar de scheidsrechter keurde de treffer vanwege buitenspel af. Doelman Jesse Lub voorkwam op slag van rust met een goede redding wederom een doorboring van Rickey van den Bergh. Nadat Nieuwenhoorn diverse kansen had laten liggen, torpedeerde de onnodig ver uit zijn doel gekomen Jesse Lub op de rand van de zestien de doorgebroken Joren Tromp, waarop Rickey van den Bergh de strafschop achter Lub deponeerde: 1-3. Nieuwenhoorn stuurde weliswaar extra manschappen naar de frontlinie, maar speelde eigenlijk een verloren wedstrijd. Bright Ampong bepaalde de eindstand nog op 1-4. Nieuwenhoorn gaat aanstaande zondag op bezoek in Voorburg voor de belangrijke staartontmoeting tegen RKAVV. ‘De komende twee wedstrijden tegen RKAVV en VOC worden heel belangrijk, verlies kunnen we ons niet permiteren,’ aldus Hans de Heer. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Jeremy Huijbrechtse, Marc Bravenboer (80. Nathan Bastien), Jeffrey de Koning, Jordy de Wit; Jordy Braber, Moreno Marenga, Melvin Winterberg; Sediq Walizada (46. Kevin Muanza), Djerreld Muntslag, Kadir Görer.