Afbeelding

De wereld volgens Vincent Vuurtoren 4

Actueel 130 keer gelezen

Waarom ik op een vrouw stem… Zonder enige twijfel vormen vrouwen het mooiste deel van de schepping, of zo u wilt het mooiste eindproduct van de evolutie. Niet dat uiterlijk een reden is om op iemand te stemmen, want dan had Mark Rutte nooit zoveel stemmen gekregen. En die andere van de PvdA – ik weet zijn naam niet eens meer – ook niet. Vrouwen zijn in mijn oordeel eerlijker dan mannen en denken ook anders.

Kijkend naar de vrouwen in de Hellevoetse raad, moet mij van hart dat dit niet helemaal klopt. Wel voor Cilia Meerman, altijd goed voorbereid en uitstekend ingelezen, soms wat lang van stof, maar welke vrouw is dat niet ? Dan Atie Koster, al tientallen jaren in de raad en nog altijd bevlogen en emotioneel. Maar die kun je niet meer kiezen, wel is er bij haar partij een vrouwelijke lijsttrekker voorhanden. Dan is Mieke Bakker lijsttrekker voor D66 en dat is een helder denkende jongedame met een blinkende carrière achter de rug. Altijd originele ideeën, al lijkt haar idee om het gemeentehuis naar de bibliotheek te verplaatsen meer een avontuur van de Baron von Münchhausen, want zelfs een afgeslankt ambtenarenapparaat zou wel heel erg moeten inschikken…Komen we dan bij Wendy Kamstra, niet meer verkiesbaar bij IBH. Daar heb ik geen mening over, want die heb ik nog nooit wat horen zeggen, behalve ‘voor’ of ‘tegen’ . Iemand die de loop van het laatste jaar in mijn achting is gestegen is Marja Roza. Echte emotie laten zien en zonder enige moeite bereid om de Stichting Rechtshulp te blijven steunen. Margriet den Brok is intelligent en kan een goed verhaal houden. Jammer genoeg is daar soms een tolk bij nodig. Anneke Lagendijk dan, die is dus ook niet meer beschikbaar, en dat is wel jammer, want dat was een goed raadslid. Dan is Leonie van Balen ook niet meer beschikbaar. Die heb ik regelmatig wat horen zeggen, en soms zelfs weleens wat te veel. Maar als er straks een elektriciteitsaansluiting voor het gemeentehuis ligt, is dat haar verdienste…Als laatste dan Bianca Verschoor, de nieuwe lijsttrekker voor GroenLinks. Onervaren, maar met het voordeel van de twijfel zou ik op haar of op nummer 2 van die lijst kunnen stemmen. De lijst van de VVD is niet zo ruim voorzien van vrouwelijke kandidaten, dus heb ik eigenlijk alleen de huidige wethouder Roza als stemmogelijkheid. Bij de PvdA zou mijn voorkeur uitgaan naar Agnes Oosterboer, omdat ik dat echt een vrouw van het volk vindt. Cilia Meerman zou ook kunnen, altijd integer, maar juist die principes zouden me dan weleens tegen kunnen houden. Ik weet het dus echt nog niet, alleen dat ik beslist op een vrouw wil stemmen. Bij de mannen zitten te veel ‘zekerweters’ om daar een keus uit te kunnen maken. En zoals Greshoff schreef: de weg naar de stompzinnigheid is met zekerheden geplaveid…

Dan nog even de telegrammen: ik wacht nog steeds op de kieslijst waar zich ene Cor Rupt als kandidaat voorstelt – zo heb ik ooit in den milieuclub iemand zien zitten die C.F.Kaas heette – in Volendam laten mensen zich in klederdracht fotograferen, in Hellevoetsluis bij het Kanon in de verdedigingswerken – Betty van Viegen heeft maar één parkeerplaats nodig: die duldt niemand naast zich – ondanks dat Hellevoetsluis één gemeente is, hebben Nieuwenhoorn en Nieuw Helvoet hun eigen identiteit weten te behouden – het kan dus wel – in de herfst van 2014 kun je misschien al wandelen in het Stadspark – vroeger kon je in de Kerkstraat naar de kapper, tegenwoordig kun je gescalpeerd worden, als je pech hebt. Alcohol is nu eenmaal een sociaal geaccepteerde verslavende drug die bij velen agressie opwekt – zelfs Bonnie smeet haar Annejan naar buiten – er is ook nog geen partij die de muziektent in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen – toch jammer – tot volgende week.
Vincent

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant