Volleyballers Ibis nestelen zich op plaats drie

Sport 95 keer gelezen

De volleyballers van Ibis hebben wederom een goede prestatie geleverd door met zes spelers opponent King Software/VCN 4 op een 3-1 (23-25, 25-23, 25-14, 28-26) nederlaag te tracteren. De mannen van Adrie Prins hebben de overwinning zeker niet cadeau gekregen, want de spanning droop zowel van de sets één, twee en vier af. Slechts de derde set werd een makkelijke prooi voor de Hellevoeters. ‘Het was een leuke spannende wedstrijd, die het aankijken meer dan waard was,’ stelde coach Adrie Prins.

‘Dit was een topwedstrijd van de nummer drie tegen de nummer vier.’ Ibis heeft zich in de tweede klasse A door de overwinning opgewerkt naar een stevige derde plaats op gepaste afstand van koploper WIK/Univé 5 en SNA 2. De Hellevoeters, die het moesten stellen zonder Ralf Jansen (rug) en Ivo Jacobs, moesten het met zes spelers rooien tegen de Capellenaren. Al in de eerste set vierde de spanning hoogtij, bleven de ploegen tot 16-16 zij aan zij met elkaar op gaan. VCN nam door een goede serviceserie vervolgens met 18-23 afstand, maar de veerkracht van de Hellevoeters bleek voldoende om terug te komen tot 23-23. Daarna moest het toch het eerste punt laten aan de bezoekers: 23-25 (0-1). De tweede set was een kopie van het eerste deel, maar nu met 25-23 in het voordeel van Ibis: 1-1. De derde set was een farce, want VCN hielp de Hellevoeters onvrijwillig met 25-14 aan de set door liefst twaalf servicefouten te produceren: 2-1. De vierde set stond evenals de partjes één en twee weer bol van de spanning. De thuisclub had weliswaar een marge van zes punten voorsprong, maar VCN kwam terug tot 22-22, waarna Ibis de wedstrijd in de finale uiteindelijk toch uitmaakte: 28-26 (3-1). Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Ibis (heren): Fuan de Bruijn, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Ronald Ketelaar, Dirk Jan Maller, Arie Verkamman.