De Hellevoetse ballonkunstenaar is vrijdag te zien bij RTL 4.
De Hellevoetse ballonkunstenaar is vrijdag te zien bij RTL 4.

Frans Neijs in de finale van programma ‘Blow Up’

Algemeen 344 keer gelezen

Hellevoeter Frans Neijs doet mee aan het TV programma ‘Blow Up!’ Het gaat om een TV programma waar ballonartiesten tegen elkaar gaan strijden om de titel “Beste ballonkunstenaar van Nederland 2022”.

De ontwerpen van de deelnemers gaan oneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren, blazen hele bloemenzeeën en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen. In aflevering van afgelopen week was te zien dat de kandidaten een jurk van ballonnen moesten maken passend bij de diadeem die ze eerder moesten maken. Frans wint de diadeemopdracht en mag daarom zijn kroontje houden. De andere kandidaten moeten ruilen. Frans maakt vervolgens een zilverkleurige jurk voor zijn model, weliswaar een beetje kort, die zij draagt tijdens de modeshow. “Toen de sleep afging was het precies zoals ik het wilde. Klasse!” Met deze jurk met bijpassende diadeem weet hij een plaats in de finale te bemachtigen. Samen met Lesly en Denise zal Frans strijden om de titel “Beste ballonkunstenaar van Nederland 2022”. Aanstaande vrijdag is de finale te zien bij RTL 4 om 20 uur. 

Wil je live zien hoe Frans een prachtige ballonnencreatie maakt? Zaterdag 16 juli op het grote plein (bij de H&M) van 11 tot 15 uur is ballonkunstenaar aanwezig om te laten zien wat hij kan.

Uit de krant

Uit de krant