Paul en Erik kijken ernaar uit herinneringen op te halen met oud-klasgenoten tijdens de reünie.
Paul en Erik kijken ernaar uit herinneringen op te halen met oud-klasgenoten tijdens de reünie. ERIK W. VISSER

Reünie MAVO Opzoomerlaan Hellevoetsluis

Algemeen 840 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zaterdag 23 april wordt een reünie gehouden van leerlingen van de zogeheten MAVO aan de Opzoomerlaan. De organisatie van deze bijeenkomst ligt in handen van twee oud leerlingen: Paul Hoogmoed en Erik Visser.

Beiden wonen al lange tijd niet meer in Hellevoetsluis en zijn veel medeleerlingen in de loop der jaren uit het oog verloren. Erik liep al langer met het idee van een reünie rond. Toen hij kortgeleden vanuit Groningen naar Rotterdam verhuisde, nam hij het initiatief. Eerst maakte hij een evenement aan in Facebook, om te peilen of er belangstelling voor zijn idee was. Er kwamen een kleine 200 reacties op. Zoveel belangstelling was voldoende om een begin te maken met de organisatie. 

“Belangrijkste was dat we in het oude schoolgebouw aan de Opzoomerlaan terecht konden. Daar is nu het Cultuurhuis De Veste, met Theater Twee Hondjes in gevestigd. Zij waren snel ook enthousiast. Voor de reünie maken we gebruik van de gezellige lobby. We hebben een website gemaakt, waar we klassenfoto’s die mensen ons stuurden op geplaatst hebben. Deze foto’s zullen worden tentoongesteld. Ook zijn er rondleidingen door het gebouw en onder leiding van een deskundige gids is er een rondleiding over de wallen.”

Het was een kleinschalige school, zo’n 250-300 leerlingen. Enkele docenten gaven meerdere vakken, zodat je best een band met elkaar opbouwde. Iedereen kende elkaar. “Doordat we nu met veel oud-leerlingen contact hebben komen er ook veel herinneringen aan de schooltijd boven: Gymdocent Van Helsdingen die een vogelnestje voor deed in de ringen en vervolgens omhoog gehesen werd. Een joint bouwen tijdens een les over drugs. Dhr. De Hoon was vervolgens bang dat de leerling hem ook zou opsteken.De werkweek waarbij de docente handwerken niet had kunnen slapen bij het vooruitzicht dat ze de ‘moeilijkste’ groep moest begeleiden tijdens de educatieve boswandeling. Achteraf verzuchtte ze dat ze een erg leuke middag had gehad met een enthousiaste en leergierige groep. De docent wiskunde die bij het dichtdoen van de deur een stinkbom-ampul verbrijzelde. Hangen in de fietsenstalling, maar vooral de eerste kalverliefde, zoenen achter de watertoren en op de wallen. De leraar die een briefje mee gaf dat ik meer oog voor de meisjes had dan voor de les, zat er kennelijk toch niet zo ver naast.” 

Al met al zijn er met elkaar heel veel herinneringen op te halen. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. De foyer van het theater De Twee Hondjes is niet zo groot, het aantal beschikbare kaarten is dus beperkt. Wees er daarom snel bij! Aanmelden kan via facebook, per email: reunie@opzoomerlaan.nl of via www.opzoomerlaan.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant