Een toast op het nieuwe selfiepoint (Foto: Wil van Balen)
Een toast op het nieuwe selfiepoint (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Selfiepoint bij advocatenkantoor Dornstedt

Algemeen 1.409 keer gelezen

Overal ter wereld zijn selfiepoints te vinden. Een hotspot waar veel selfies worden gemaakt wordt zonder speciale aanduiding is een selfiepoint. De Eiffeltoren in Parijs is zo’n punt, in Rotterdam is de Erasmusbrug een veel gebruikt onderwerp. Maar ook de toren van Pisa en de ondergaande zon zijn dankbare selfie-objecten.

Dit alles bracht mr. Michel Dornstedt op het idee om bij zijn kantoor aan de Oostzanddijk een selfiepoint aan te brengen. Het motto van dit eerste selfiepoint in Hellevoetsluis is ‘De cliënten staan centraal, wij staan achter hen, strijden zij aan zij, rug aan rug’.

Burgemeester Milène Junius was vanuit haar werkkamer de straat overgestoken om de officiële openingshandeling te komen verrichten: met een grote schaar knipte zij het lint door, waarmee het selfiepoint werd opengesteld.

Uiteraard maakte de burgemeester vervolgens een selfie met het kantoor van Dornstedt op de achtergrond. “Eigenlijk is jullie kantoor mijn huis,” sprak de burgemeester gekscherend, doelend op het feit dat het huidige kantoorpand vroeger de burgemeesterswoning was.

Social media campagne
De opening van het selfiepoint is de start van de social media campagne van Dornstedt. Het kantoor heeft een ook een uitstekende expertise op het gebied van kwesties binnen de digitale wereld.

Selfiepoint
Iedereen kent het verschijnsel, niet iedereen is bekend met de naam. Een selfiepoint, velen zullen het wel eens hebben gezien.

Je gaat naar een bruiloft en bij binnenkomst staat de ceremoniemeester al klaar met een lege schilderijlijst. Er worden foto’s gemaakt. Dit is een voorbeeld van een selfiepoint. Bij de viering van het 400-jarig bestaan van de haven van Hellevoetsluis kon je in het cultuurhuis een foto laten maken van jezelf in een afbeelding waarop de vuurtoren prominent in beeld stond: ook een selfiepoint.

Volgens Wikipedia is een selfie ‘een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een smartphone of webcam, vaak met de bedoeling de foto te uploaden naar een sociaalnetwerksite. Een smartphone heeft daartoe vaak in aanvulling op de camera aan de achterkant ook een camera aan de voorkant, de frontcamera.’

Prijsvraag
In samenwerking met Restaurant Pieters kan iedereen meedoen aan een leuke winactie. Degene die de komende periode de leukste en origineelste selfie maakt vanaf het Dornstedt selfiepoint wint een heerlijk diner bij Restaurant Pieters. Inzendingen kunnen gestuurd worden aan mrdornstedt@dornstedt.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant