De scouts konden afgelopen zaterdag naar hartenlust klimmen en klauteren.
De scouts konden afgelopen zaterdag naar hartenlust klimmen en klauteren. Foto: PR

Scouting opent het nieuwe seizoen spetterend

Algemeen 343 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het scoutingseizoen is weer van start gegaan. En hoe! Zaterdag 4 september opende Scouting Hellevoetsluis de deuren weer om haar leden en vrijwilligers, op uitdagende wijze, te verwelkomen. 

Al vanaf vroeg in de ochtend werd er achter het fort hard gewerkt om een waanzinnig parcours uit te zetten voor het overzwemmen naar een volgende speltak. Ook dit jaar weer een heel spektakel en de geleende materialen van Stichting Push gaven een extra feestelijk tintje. Voor ouders was het mogelijk gemaakt om thuis mee te genieten via een livestream. Door het afleggen van dit spannende en uitdagende parcours zwommen namelijk 48 kinderen en vier nieuwe leiding over naar hun nieuwe speltak.

En dat overzwemmen, dat is heel bijzonder. Het is het overgangsritueel (met aan het eind een nat pak) dat wordt afgelegd wanneer een scout overgaat naar de volgende leeftijdsgroep, een speltak. Bij iedere speltak van Scouting Hellevoetsluis ligt de nadruk op andere activiteiten en vaardigheden. Er zijn land-, water- en luchtgroepen en wie alle drie de aspecten wil, kiest voor de amfibieën. De kinderen hebben dan ook allemaal voor de zomer kunnen proefdraaien passend bij hun leeftijd om zo hun keuze te kunnen maken. Met hier een daar een gespannen snoetje namen zij zaterdag afscheid van hun oude scoutingvrienden en leiding en zwommen over naar de volgende. Nieuwe scoutingvrienden, nieuwe scoutingvaardigheden en vooral heel veel nieuwe avonturen tijdens het nieuwe scoutingseizoen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant