Afbeelding
Wil van Balen

Zomerprogramma 2021 Hellevoetsluis: ‘stap uit coronacrisis’

Algemeen 592 keer gelezen

Hellevoetsluis - Elkaar ontmoeten en samen iets ondernemen voelt sinds de coronacrisis niet meer voor iedereen als een vanzelfsprekendheid. En juist dat is zo belangrijk om goed in je vel te zitten. Daarom heeft het college van B&W besloten € 175.000,- van het steunpakket coronacrisis van de rijksoverheid te gebruiken om ontmoeting en sociaal contact in Hellevoetsluis te stimuleren.

Wethouder Hans van der Velde (zorg): ‘Door de coronacrisis zien we dat steeds meer inwoners kwetsbaar zijn geworden. Nu er weer mag en kan, vinden we het belangrijk om iedereen weer een goed en positief vooruitzicht te bieden. Samen iets ondernemen moet straks weer zoveel mogelijk vanzelf gaan.’

De activiteiten om ontmoetingen te stimuleren zijn een aanvulling op de al bestaande ondersteuningsmogelijkheden aan inwoners, organisaties en ondernemers om de gevolgen van de coronamaatregelen het hoofd te kunnen bieden. De gemeente gebruikt het geld voor een zomerprogramma voor en door inwoners, het ontwikkelen van een welzijnswijzer en het ondersteunen van talentontwikkeling van inwoners door cursussen en voorlichting. Ook is er extra aandacht voor inwoners die door de coronacrisis extra geraakt zijn, zoals jongeren en ouderen. Tot slot brengen we de mogelijkheden van het welzijnswerk vaker en op meer manieren onder de aandacht van onze inwoners.

Stap 1 van het actieplan is een zomerprogramma. Dit programma staat in het teken van activiteiten voor jong en oud. Meer informatie over het zomerprogramma verschijnt binnenkort op www.fijnjetezien.nl en in de krant. Ook hebben inwoners de mogelijkheid om, bijvoorbeeld samen met stichting PUSH, in hun eigen buurt iets leuks te organiseren. Mogelijk kunnen zij daarvoor een financiële bijdrage van de gemeente krijgen. Op www.hellevoetsluis.nl bij het onderwerp bewonersinitiatieven staat hoe dat precies werkt.

Doe mee in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne
De activiteiten zijn niet alleen bedoeld voor inwoners van Hellevoetsluis, maar ook voor inwoners van Brielle en Westvoorne. Andersom geldt ook dat inwoners van Hellevoetsluis mee kunnen doen aan activiteiten in die twee buurgemeenten. Met vragen over de activiteiten en ondersteuning vanuit het welzijnswerk kunnen inwoners terecht bij Stichting Push tel: 0181-316688 of het SBO tel: 0181-322273.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant