Afbeelding

Muurschildering Amnesty Internationallaan

Algemeen 1.483 keer gelezen

Hellevoetsluis - Joost Zwanenburg uit Alphen aan de Rijn had aan belangstellenden geen gebrek. “Ik heb de hele dag veel aanspraak van mensen die komen kijken wat ik aan het doen ben,” vertelt hij als hij even van zijn hoogwerker afspringt.

Joost, werkt via zijn bedrijf – VijfB – aan allerlei projecten in het land. Joost houdt van vogels en in veel van zijn kleurrijke werken komen vogels in allerlei gedaanten voor. Kijk voor een indruk op http://www.vijfb.com/portfolio-vijfb/

“Met deze productie ga ik best buiten mijn comfortzone, maar het is zeker niet minder leuk om te doen.” Toen ik via Lieneke Eeltink van NLo B.V de vraag kreeg om iets voor deze muur te ontwerpen had ik mijn eerste schets snel klaar. Een oude loods, waar bussen in hebben gestaan inspireerde me tot de muurschildering die ik nu maak.”

Op de vraag wat al die getallen op de muur betekenen, vertelt Joost dat hij zijn werk begint met het plaatsen van getallen die als oriëntatiepunten dienen. “Kijk maar, het wiel van die oude bus komt straks tussen 9, 11 en 3,” legt hij uit, “dit zorgt er voor dat alles in de juiste verhoudingen op de muur komt.”

Rond 8 juni is het project afgerond. Op de dag dat de eerste heipaal voor het Acapella-project de grond in gaat komt ook de heer D. Vermaat een kijkje nemen. “Ik heb nog met een T-Ford gereden,” merkt hij op. “Dat was nog een heel gedoe. Je had drie pedalen nodig om te kunnen koppelen. Als je nu in zo’n wagen zou zitten en onverwacht een noodstop moet maken, dan heb je gelijk een probleem. Je trapt dan automatisch het meest linkse pedaal in, maar dat is bij een T-Ford zijn achteruit!”.


 

Foto: Wil van Balen


 

Foto: Wil van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant