Afbeelding

Vrijwilliger worden bij Raad en Daad?

Algemeen 119 keer gelezen

Westvoorne/Hellevoetsluis - Sommige mensen worstelen met hun financiën. Ze komen er zelf niet meer uit waardoor er (dreigende) schulden kunnen ontstaan. Zij hebben iemand nodig die luistert, meedenkt, praktische hulp geeft en hen aanmoedigt om de touwtjes weer in handen te nemen.

Raad en Daad biedt die ondersteuning voor alle kwetsbare inwoners van gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne. Voor gemeente Westvoorne zijn wij op zoek naar vrijwilligers die deze financiële- en administratieve ondersteuning willen geven.

Je begeleidt mensen (van jong tot oud) die hulp nodig hebben met bijvoorbeeld het ordenen van brieven en facturen, het opstellen van een begroting om inzicht te geven in hun inkomsten en uitgaven, het aanvragen van minimaregelingen, toeslagen en kwijtscheldingen of het treffen van regelingen om betalingsachterstanden weg te werken.

Je adviseert en ondersteunt de klanten en doet alles in onderling overleg. Dit doe je bij de klanten thuis.

Voor dit vrijwilligerswerk zoeken wij mensen die affiniteit hebben met het structureren van administratie/ financiën, kennis en ervaring hebben met het maken van financiële overzichten, kennis hebben van relevante regelingen en voorzieningen of weten waar deze te vinden en te gebruiken, beschikken over goede communicatieve vaardigheden, betrouwbaar en integer zijn en de Nederlands taal goed beheersen.

Wordt jij enthousiast van deze vrijwilligersfunctie? Neem dan telefonisch contact op met het SBO 0181-322273 (bereikbaar tussen 09:00 – 13:00 uur) of mail naar raadendaad@sbohellevoetsluis.com.

Uit de krant