Afbeelding

Werkzaamheden Suurhoffbrug Maasvlakte

Algemeen 163 keer gelezen

De Suurhoffbrug (A15) is in verband met onderhoudswerkzaamheden afgesloten voor verkeer richting Maasvlakte en Oostvoorne van vrijdagavond 26 februari 21.00 uur tot zaterdagochtend 27 februari 2021 09.00 uur. Gele borden leiden het autoverkeer om. 

Weggebruikers moeten in verband met de omleidingen rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Er is geen belemmering voor fietsers, zij kunnen gewoon in beide richtingen gebruik blijven maken van de brug. De onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd naar aanleiding van eerdere inspecties. De werkzaamheden stonden oorspronkelijk eerder deze maand ingepland, maar konden toen niet doorgaan in verband met de weersomstandigheden. Nu het winterse weer voorbij is, worden de werkzaamheden aan de brug hervat.

 Vervanging en renovatie

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug (A15) is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Rijkswaterstaat renoveert de bestaande Suurhoffbrug en plaatst er dit voorjaar een nieuwe tijdelijke brug naast om de bestaande verbinding te ontlasten. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. 

Uit de krant