Afbeelding
Foto: Pixabay

Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

Algemeen 298 keer gelezen

Tijdens de persconferentie van 9 december werd door premier Rutte en minister De Jonge aangekondigd dat er geen versoepelingen komen tijdens de feestdagen.

“Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dagelijks worden nog gemiddeld 24 mensen op de intensive care opgenomen. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen” vertelt de minister president. “Het is niet anders. Hoe graag we ook meer zouden willen doen, het virus laat dat nu nog niet toe. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus.” Ook sprak hij van een zwaar jaar met bijna tienduizend overledenen ten gevolge van corona en ‘tienduizend lege stoelen aan de kersttafel.’ 

Dit betekent dat er thuis nog steeds maximaal drie personen per dag op bezoek kunnen komen. De horeca blijft gesloten. Volwassenen sporten alleen op anderhalve meter afstand. Er blijft een dringend advies om thuis te werken, tenzij het echt niet anders kan. Ook reizen naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk, wordt afgeraden. 

Rutte: “We staan op een tweesprong: of we zorgen dat de cijfers goede kant opgaan, of de cijfers blijven stijgen en dan sluiten we extra maatregelen niet uit.” Hij hoopt dat er half januari meer ruimte komt voor versoepelingen. 

Het kabinet sluit dus niet uit dat als de cijfers blijven stijgen dat er nog voor de kerst strengere maatregelen aangekondigd zullen worden. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant