Afbeelding

Wat er allemaal komt kijken bij een goede website

Algemeen 396 keer gelezen

Iedereen heeft vroeger misschien wel eens een eigen blog gemaakt op een website waar je gemakkelijk je eigen site kon aanmaken. En misschien heb je dat nu nog steeds, maar dan op een ietwat professioneler niveau. Of wellicht heb je het nog niet, maar is dat wel je doel. 

Het is namelijk hartstikke leuk om een eigen website bij te houden. Echter komt daar wel het een en ander bij kijken en kost het redelijk wat werk om een website helemaal goed af te maken. Wat komt er allemaal precies bij het maken van een goede, succesvolle website kijken?

Stap 1: Een goed doordacht doel

Waar wil je een website over maken? Logischerwijs is dit de eerste stap. Je kan namelijk niet zomaar beginnen zonder dat je een duidelijk idee hebt van wat je precies wil bereiken met jouw website. Maak daarom een goed plan en denk na over alles. Wat ga je doen? Wil je dingen verkopen, jouw bedrijf promoten, wordt het een online portfolio of ga je artikelen/blogs delen met mensen? Door goed na te denken over wat precies het doel is van jouw website, gaat de rest van het proces ook een stuk makkelijker.

Stap 2: De website zelf

Die website van jou komt er niet zomaar. Die moet gebouwd worden. Dat kun je zelf doen, maar in de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt voor een partij die voor jou de website beheert. Maak je geen zorgen, dat betekent niet dat ze dingen kunnen doen met jouw website. Maar je hebt voor een website webhosting nodig, en die regelen dit dan voor jou. Je kan het ook zelf regelen, maar als je nog weinig of geen ervaring hebt met het beheren van websites, is zo’n partij die dit voor jou doet wel de meest handige en voor de hand liggende optie.

Stap 3: Vullen maar!

Op een website staat content. Het maakt niet uit wat jouw doel is met de website, er moet content op staan. Dit kunnen artikelen zijn, foto’s, informatie over bepaalde onderwerpen, producten, ga zo maar door. Het maakt niet uit waar je jouw site voor hebt, maar die content moet er komen. Het is dus aan jou om dit op de site te krijgen. Zorg ervoor dat alles er altijd netjes uit ziet en dat de website mooi is ontworpen. Dit kun je zelf doen, je bent namelijk vaak best vrij in hoe je de website vormgeeft. Maar je kan ook de web design uitbesteden en bijvoorbeeld een webdesignbureau inschakelen. Die professionele hulp kan erg handig zijn en zo krijg je een tiptop uitziende website. Ideaal, toch? Aan de slag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant