Het nieuwe tarief voor het banenzwemmen in de Eendr8 is sterk verhoogd
Het nieuwe tarief voor het banenzwemmen in de Eendr8 is sterk verhoogd

Banenzwemmers van de regen in de drup?

Algemeen 5.932 keer gelezen

Namens 12 banenzwemmers klaagt de heer Dick van der Hof in een brief aan Sportfondsen Hellevoetsluis al voor de opening over de stijgende tarieven van het banenzwemmen.

De zwemmers, merendeels ouderen, zwommen met veel plezier banen in het oude zwembad. Sommigen zelfs al meer dan twintig jaar. Naast het banenzwemmen, maakten deze zwemmers van het recreatiebad gebruik om gezellig na te kletsen.

Toen de voltooiing van de Eendr8 naderde, informeerden de zwemmers naar het nieuwe tarief voor het banenzwemmen. Dat bleek sterk te zijn verhoogd. Tegelijkertijd is de seniorenkorting afgeschaft. Daarnaast kan het recreatiebad niet meer bezocht worden, want in het nieuwe zwembad is het banengedeelte afgescheiden van het recreatiegedeelte.

Navraag bij Sportfondsen Hellevoetsluis leert dat het halfjaarabonnement is komen te vervallen. Men heeft een aantal tegemoetkomingen aangeboden aan de groep trouwe klanten. Er is ook een uitgebreide toelichting gegeven: de gemeente Hellevoetsluis heeft een nieuwe sportaccommodatie gerealiseerd die Sportfondsen de komende tien jaar mag exploiteren. Het nieuwe sportcomplex is prachtig geworden, maar is niet hetzelfde als het huidige bad en heeft andere fysieke kenmerken en (on)mogelijkheden. Zo is in het nieuwe zwembad het wedstrijdbad gescheiden door een glazen wand en is het wedstrijdbad over de hele lengte dieper dan twee meter. Om alles zo goed en veilig te kunnen exploiteren ontkomt men er niet aan om hier en daar een wijziging door te voeren. In het oude zwembad was het bad niet afgesloten door een glazen wand en volstond e´e´n toezichthouder, waardoor tijdens het banenzwemmen ook vrij zwemmen oogluikend kon worden toegestaan. In het nieuwe bad kan dit simpelweg niet, omdat er dan een verplichting is om meerdere toezichthouders neer te zetten.

Sportfondsen Hellevoetsluis respecteert alle bestaande tarieven en (looptijd van de) bestaande abonnementen, mits de activiteiten op vergelijkbare wijze voortgezet kunnen worden in het nieuwe complex. In het geval van banenzwemmen kan het huidige abonnement niet meer onder de bestaande voorwaarden verlengd worden om bovengenoemde redenen. Er is aan de klagende zwemmers een aanbod gedaan waarmee Sportfondsen dacht de banenzwemmers op een nette manier tegemoet te komen.

De banenzwemmers zijn niet tevreden met het aanbod. Ze missen met name het sociale aspect van het gebruikmaken van het recreatieve gedeelte van het nieuwe bad en hebben moeite met de forse verhoging van het tarief. Wel spreken zij de hoop uit dat het nieuwe zwembad een succes wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant