Nieuwe dienstregeling EBS vanaf zondag; haltes Ebstroom en De Sprong terug | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Nieuwe dienstregeling EBS vanaf zondag; haltes Ebstroom en De Sprong terug

  •   1019 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanaf zondag 15 december wijzigt de dienstregeling in onze gemeente voor een aantal buslijnen. De gewijzigde diensten zijn een jaar geldig.

Hoewel andere gemeenten op Voorne-Putten zich konden vinden in de vervoersplannen van EBS voor het komende jaar, ging dat niet op voor gemeente Hellevoetsluis.  Eind 2018 nam EBS de dienstregeling over van Connexxion. Met deze overname werd ook de dienstregeling aangepast. Dit bleek niet in goede aarde te vallen bij buspassagiers in onze gemeente die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De verslechterde dienstregeling, vervallen bushaltes en vaak lange wachttijden en overstaptijden maakten het noodzakelijk voor de gemeente om met EBS en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in gesprek te gaan en erop aan te dringen wijzigingen door te voeren voor reizigers. De gemeente had meer wensen bij de MRDH neergelegd met name om de frequentie te verhogen en uitbreiding van het voorzieningenniveau. Omdat er geen extra financieel budget vanuit de MRDH beschikbaar is gesteld voor het jaar 2020 heeft EBS dit niet kunnen doorvoeren. Wel hebben alle wijken in Hellevoetsluis vanaf 15 december weer een buslijn.

Haltes Sprong en Ebstroom komen terug
Belangrijkste wijziging is het 'opknippen' van lijn 106 in twee lijnen: 105 en 106. Daardoor komen in Hellevoetsluis de twee vervallen bushaltes Sprong en Ebstroom weer terug. De buslijnen 105 en 106 zullen samen 'een rondje De Struyten' gaan rijden. Het terugkomen van halte De Sprong is vooral van belang voor degenen die bij polikliniek het Nieuwe Weergors of winkelcentrum De Struytse Hoeck moeten zijn.

Een aantal buslijnen in de gemeente Hellevoetsluis worden per zondag 15 december gewijzigd. Wij hebben de wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Lijn 102 wordt een spitsdienst. Deze zal elk half uur tussen 6.00-9.00 uur en tussen 15.00-18.00 uur tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse gaan rijden via de snelle route langs het Kanaal door Voorne en via de busbaan langs de Groene Kruisweg. Buiten de spits neemt u lijn 106 naar Spijkenisse via Oudenhoorn en Zuidland of overstappen bij halte Kickersbloem op de R-Net buslijn 404 naar Spijkenisse; dit laatste is iets sneller.

Lijn 105 rijdt van Spijkenisse via Rozenburg, Brielle en Nieuwenhoorn naar Hellevoetsluis en weer terug. In Hellevoetsluis rijdt de bus via de Rijksstraatweg, Amnesty Internationallaan, langs de Vesting en via de Struyten naar Kickersbloem (op werkdagen tot 19.00 uur). 's Avonds na 19.00 uur en in het weekend eindigt lijn 105 bij het winkelcentrum. Lijn 105 doet voortaan dus overdag ook weer de halte Ebstroom aan en zal, net als lijn 106, ook stoppen bij halte Sportlaan. Met het oog op het nieuwe medisch centrum aan de Herman Heijermanstraat is ook dit een belangrijke halte. 

Buslijn 106 rijdt van Spijkenisse via Oudenhoorn en Zuidland naar Hellevoetsluis. Vanaf halte Kickersbloem rijdt de bus via de wijken Ravense Hoek en Den Bonsen Hoek naar de Rijksstraatweg, Amnesty Internationallaan en vervolgens langs de Vesting naar het winkelcentrum. Halte De Sprong wordt weer opgenomen in de dienstregeling. Reizigers uit Den Bonsen Hoek en de Ravense Hoek kunnen op deze manier rechtstreeks met de bus naar het centrum van Hellevoetsluis en rechtstreeks naar Spijkenisse (via Zuidland). Op werkdagen en op zaterdag rijdt de bus twee keer per uur; op zondag 1 keer per uur.

De belbus tussen Oudenhoorn, Abbenbroek en Geervliet, buslijn 107, blijft ongewijzigd. Elk uur tussen 7.00 en 19.00 uur rijdt er een bus, maar wel vooraf bellen.

De R-Net lijn 404 blijft rijden zoals in de huidige situatie. Op zaterdagen rijdt de R-Net voortaan tot 19.00 uur ook elk half uur door naar Rockanje. In de avonduren krijgen de R-net bussen vanuit metro Spijkenisse iets andere vertrektijden. De overstaptijd van de metro naar de bus wordt iets ruimer volgens EBS zodat u de bus gemakkelijker kunt halen. Lijn 404 van EBS en lijn 104 van Connexxion voeren samen de R-Net dienstregeling uit. Lijn 104 rijdt tussen Spijkenisse en Ouddorp.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>