Afbeelding

Vaste rondes en meer uitvoerders moeten groenonderhoud verbeteren

Algemeen 693 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het regende het afgelopen jaar klachten bij de gemeente over het groenonderhoud in Hellevoetsluis. Zo werd er onder meer gemaaid en gekapt in het broedseizoen. Ook werd groenafval op straat gegooid zodat het bij bewoners in de tuinen terechtkwam of bij rioolputten gelegd met verstoppingen als gevolg.

De gemeente heeft samen met de aannemer voor het groenonderhoud, de firma Verheij, het onderhoud van het afgelopen jaar geëvalueerd. "Er is nogal wat te doen geweest over het onderhoud in de buitenruimte, dit heeft ons niet altijd onberoerd gelaten. Er is veel werk verzet, technisch is er vooruitgang, maar er zijn nog zeker verbetermogelijkheden. Hier zijn meerdere keren gesprekken over gevoerd tussen de gemeente en de aannemer en dat moet leiden tot een beter resultaat in 2020", aldus een woordvoerder van gemeente Hellevoetsluis.

Het bedrijf staat niet onder toezicht van de wijkopzichters, maar om verbetering in het groenonderhoud te bewerkstelligen gaat de gemeente strakker sturen en toezien op de nakoming van de gemaakte afspraken. De aannemer zal meer uitvoerders inzetten en zorgen voor het correct uitvoeren van het onderhoud. Een groot deel van het onderhoudswerk zal voortaan in vaste rondes worden gepland zodat inzichtelijk is wanneer welk onderhoud in welke wijk plaatsvond. De wijkopzichter is hier volgens de woordvoerder van op de hoogte en kan de inwoners eventueel uitleg geven over de gekozen aanpak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant