Integraal veiligheidsplan voor Hellevoetsluis
Integraal veiligheidsplan voor Hellevoetsluis

Donderdagavond raadsvergadering

Actueel 331 keer gelezen

Wie de Hellevoetse gemeenteraad weleens aan het werk wil zien, maar daar geen hele avond aan op wil offeren, heeft donderdagavond een uitstekende gelegenheid.

De agenda van de vergadering laat slechts hamerstukken zien, zodat het voor de hand lijkt te liggen dat de vergadering niet langer dan een half uur duurt. Kom dus maar even naar de werking van de Hellevoetse democratie kijken.

Een van die hamerstukken raakt ons echter allemaal. Het vaststellen van het integraal Veiligheidsplan. Daarin worden keuzes gemaakt en prioriteiten gesteld. In de aanbieding schrijft het college: Het maken van deze keuzes is essentieel: als alles namelijk prioriteit heeft, krijgt niets echt prioriteit. Het is daarom belangrijk om een aantal problemen tot echt zwaartepunt te benoemen. De problemen die we als zwaartepunt benoemen, zijn de thema's die we voor de komende jaren het meest belangrijk vinden en waar we extra aandacht aan besteden in de vorm van beleidsontwikkeling, monitoring en toezicht en handhaving. Deze zijn:Versterken van de sociale kwaliteit (huiselijk geweld, personen met verward gedrag en woonoverlast) Aanpak High Impact Crimes en aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ik mag toch hopen dat na de Brexit termen als 'Aanpak High Impact Crimes ' niet meer voor zullen komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant