Gemeente gaat handhaven op overtredingen
Gemeente gaat handhaven op overtredingen Foto: Leo Blok

Gemeente Hellevoetsluis start handhavingstraject bij locatie N57 / Zwartedijk

Actueel 1.707 keer gelezen

Het college van B&W van Hellevoetsluis heeft besloten een handhavingstraject te starten op de locatie die voorheen bekend stond als de 'disco-locatie'. De eigenaar van die locatie liet deze zomer een weg van staalslakken aanleggen op het terrein. De afgelopen periode heeft de gemeente Hellevoetsluis onderzoek laten doen naar die werkzaamheden. Tijdens het onderzoek zijn de werkzaamheden stil gelegd.
 
Uitvoerig onderzoek heeft nu uitgewezen dat er sprake is van overtreding van het Besluit Bodemkwaliteit en de Wet Bodembescherming. Ook is geconstateerd dat een deel van de staalslakken is geplaatst op gronden waar dat (op basis van het geldende bestemmingsplan) niet is toegestaan. 
Daarom heeft het college op 16 oktober besloten om een handhavingstraject op te starten ten aanzien van de overtredingen. De vermoedelijke overtreders zijn over dit voornemen geïnformeerd en in de gelegenheid gesteld om hierop hun zienswijze kenbaar te maken. Op basis van eventuele zienswijzen zal het college vervolgens een besluit nemen over handhavend optreden. 

Bij omwonenden bestonden er zorgen over stofoverlast en de eventuele schadelijke effecten daarvan voor de gezondheid van mens en dier. De GGD heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidsaspecten. Zij komen tot de conclusie dat gezondheidsklachten aan ogen en luchtwegen waarschijnlijk zijn toe te schrijven aan irritatie door de stofdeeltjes zelf. En niet door de chemische samenstelling van de stof. De toegepaste staalslakken bevatten geen verhoogde concentraties radioactiviteit en vormen daarmee geen stralingsrisico voor mens en milieu.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant