Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Koninklijke onderscheiding voor Cees van Leeuwen

Actueel 1.637 keer gelezen

Donderdag 26 april ontving raadslid Cees van Leeuwen (1955) een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Milène Junius. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer van Leeuwen is 24 jaar (voor de VVD) raadslid geweest voor de Gemeente Hellevoetsluis. Hij was de nestor van deze gemeenteraad en plaatsvervangend voorzitter. Burgemeester Junius in haar toespraak: "De raadsstukken tot in de details doorlezen, daar was je niet echt van. Veel liever stak je hier en daar je licht op, maakte eens een praatje met wat mensen en las de hoofdlijnen. En in de raadzaal kon je het daarna prima vertellen. Je hebt een schat aan ervaring en kennis van en voor Hellevoetsluis en die kennis deel je graag. Het doet mij genoegen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen als Lid van de Orde van Oranje Nassau."

Water
Cees is een enthousiast zeiler met zijn schip de Stille Wilde, en heeft al menig burgemeester, waaronder de huidige, in de boot genomen. De band met het water is sterk en dat verklaart ook zijn carrière bij de Rivierpolitie en de ligging van zijn woning, direct aan de haven van Hellevoetsluis. In de plannen die er ooit waren voor de bouw van een pier in het Haringvliet, speelde Cees ook een belangrijke rol. En wie weet, misschien komt die pier er ooit nog eens. Voorlopig geniet Cees volop van zijn vrije tijd en van zin nieuwe functie als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand waar hij de aanstaande bruidsparen veel aandacht geeft, en natuurlijk wijze raad.

Wij wensen Cees geluk met zijn onderscheiding en hopen dat hij nog vele jaren van de haven en Haringvliet kan genieten..

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant