Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen

Hellevoetsluis laat top in tweede klasse D zinderen

Actueel 961 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Hellevoetsluis heeft opnieuw een huzarenstukje geleverd door de derby tegen Nieuwenhoorn op het druk bezochte sportcomplex aan de Rijksstraatweg met 2-3 (1-0) te verslaan. De spanning aan de top van de tweede klasse D is met Heerjansdam (23-46), Nieuwenhoorn (24-44) en Hellevoetsluis (24-43) te snijden.

Dan Rolandus

Bij verlies van Heerjansdam tegen Piershil (de uitslag was met een tussenachterstand van 0-1 bij het ter perse gaan van dit blad nog niet bekend, DR) kan het zelfs zo zijn dat er in deze horrorcompetitie drie clubs met een gelijke stand bovenaan eindigen. 'Dat zou absoluut de apotheose zijn van deze mooie competitie', verheugt winnend trainer Edwin de Koning, die Onur Furuncu en twee keer Dave Mierop voor zijn ploeg zag scoren, zich op het zinderende slot. 'Dan moeten wij zaterdag wel winnen van Heerjansdam, en daar gaan we ook voor, want ook wij zijn niet kansloos voor de titel.' Hellevoetsluis was er alles aan gelegen om de laatste titelkans met een overwinning af te sluiten. Dat zag ook Gerry Daalhuisen. 'We hebben de hele wedstrijd nauwelijks aanspraak gemaakt op de overwinning, want dit Hellevoetsluis had met veel gif de wil om de wedstrijd te moeten winnen', erkende de voorzitter van Nieuwenhoorn met pijn in zijn hart de nederlaag. 'We hebben dit seizoen de problemen over ons heen gehaald door het in veel wedstrijden onnodig spannend te maken, maar desondanks liggen we nog volop in de race voor het kampioenschap.' De overwinning leek met treffers van Danny Kraijema vlak voor rust en Tom Sleeuwenhoek vlak na de thee met een 2-0 voorsprong te gaan naar de equipe van trainer Steef Buijs. 'We zijn tegen Hellevoet geen moment in de wedstrijd geweest, maar als je met 2-0 voor staat, mag je de overwinning nooit meer uit handen geven, hadden we de wedstrijd met slimmigheidjes moeten uitspelen', uitte Jan Tuitel, die vanwege een knieblessure vorige week opgelopen tegen FC Binnenmaas tijdens de warming-up moest afhaken, zijn teleurstelling. 'Hellevoetsluis beschikte de hele wedstrijd over de passie, de scherpte ende  strijd, die in een derby als deze nodig is om te winnen. Wij hadden dezelfde passie uit tegen Heerjansdam, stonden we met 2-0 achter en haalden het potje toen wel met 2-3 uit. Tegen Hellevoet waren we gewoon niet scherp genoeg om de overwinning eruit te halen.' Jan Tuitel ziet nog altijd kampioenskansen. 'Natuurlijk hebben we het ons niet makkelijk gemaakt, maar Hellevoetsluis staat op één punt en wij op twee punten van Heerjansdam. We hebben met een goede serie van vijf overwinningen op rij de zeven punten achterstand op Heerjansdam goed gemaakt, dan kan je een keer gelijkspelen (vorige week tegen Binnenmaas, DR), maar doe je dit verlies jezelf aan. Maar stel dat Heerjansdam in de resterende tijd de 0-1 achterstand tegen Piershil niet heeft goed gemaakt en Hellevoetsluis wint zaterdag van Heerjansdam, dan ligt het nog helemaal open. Maar laten we zaterdag eerst zelf maar eens winnen bij Alexandria '66 en pas dan naar de andere velden kijken', houdt de gedreven middenvelder van Nieuwenhoorn met gepaste optimisme het geloof in de titelkansen.

Bijzondere matchwinnaar
Dave Mierop vierde na afloop met zijn teamgenoten het feestje mee met de meegereisde supporters van Hellevoetsluis, nota benen in de Nieuwenhoornhoek. 'Twee jaar geleden scoorde ik tegen Hellevoetsluis op het veld van Hellevoetsluis voor Nieuwenhoorn (1-2, DR) de winnende treffer en nu maak ik de winnende voor Hellevoetsluis op het veld van Nieuwenhoorn, vind ik wel heel speciaal', stak de talentrijke aanvaller van Hellevoetsluis zijn geluk niet onder stoelen of banken. 'Ik had eerlijk gezegd meer van Nieuwenhoorn verwacht, maar wij waren de hele wedstrijd beter. We gingen na de goede 2-0 overwinning tegen Strijen vorige week op zak met een goed gevoel richting Nieuwenhoorn. We voelden ons allen fit, waren gretig en dat spatte er tijdens de wedstrijd af. Ondanks de onverdiende 2-0 achterstand bleven we het geloof houden, zeker toen Furuncu tegen scoorde. We hadden de overhand en toen Victor (Hartog, DR) breed legde op mij en ik mocht binnentikken voor 2-2 werd de druk nog eens extra opgevoerd. Dat ik scoorde in de extra tijd bevestigde het doorzettingsvermogen met de wil te willen winnen nog eens extra. Het was een echte derby, bovendien ook nog tegen de koploper. Dat gaf toch nog iets meer adrenaline met zich mee. Het zal zaterdag tegen Heerjansdam ongetwijfeld een volle bak worden. We hebben gewoon goed gespeeld en willen deze lijn doortrekken. We hebben een periodetitel op zak en dat geeft rust. Ik hoop dat we in de laatste twee wedstrijden kunnen doorpakken.' Nieuwenhoorn voorzitter Gerry Daalhuisen was zoals vele Nieuwenhoornaars diep teleurgesteld. 'Het was voor de supporters een zware dag, alleen de penningmeester was blij. In elk geval wordt het een bizarre ontknoping.' De Hellevoetse invaller Patrick Struik viel na zijn eerste actie met een enkel uit de kom (!) uit. 
Nieuwenhoorn: Wouter Bloothoofd; Tom van Schaick, Danny Kraijema, Regillio van Buuren, Merijn Wolters (80. Ayrton Verlaan); Brian Smit (46. Tom Sleeuwenhoek), Jordy Braber, Brandon Nooitmeer; Sevket Kasaroglu, Ailton Lima Silva, Corly Bazoer.
Hellevoetsluis: Deshney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Öner Sang-A-Jong, Onur Furuncu; Sander van Pelt, Frenk van Gelderen, Ken Luyendijk (57. Patrick Struik, 59. Charlo Hassell); Serkan Yavuziygitoglu (72. Armin de Rooij), Victor Hartog, Dave Mierop.

Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Foto: theo van kralingen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant