Een lege huid. Maar waar is de slang?
Een lege huid. Maar waar is de slang?

Slangenhuid aangetoffen aan de Melkweg. Slang spoorloos!

Actueel 178 keer gelezen

Hellevoetsluis - Toen een bewoner aan de Melkweg vanmorgen iets uit zijn schuur wilde halen, trof hij tot zijn stomme verbazing de huid van een slang aan. Bovenop de vrieskast. En het beangstigende is: hij houdt zelf geen slangen.

Om elk risico te vermijden hebben de bewoners direct contact opgenomen met de politie en daarna de Dieren4U Dierenambulance ingeschakeld. Die hebben samen met de bewoner de schuur leeggehaald, maar van de slang is niets gevonden. Omdat men niet wist om welk soort het ging, heeft men de huid meegenomen naar een expert. Na het onderzoek blijkt het volgens Dieren4U waarschijnlijk om een rattenslang van ongeveer tachtig cm te gaan, hoewel de lengte van de huid anders deed vermoeden.

Niet giftig
Reden voor paniek is er niet, de slang is niet giftig. Als de slang met rust gelaten wordt, gebeurt er niets. Mocht u de slang signaleren of bent u een slang kwijt? Neem dan contact op met de meldkamer via 06-27843523. De schrik zit er goed in bij het gezin, zeker omdat er jonge kinderen rondlopen. Ze hopen dan ook op een terugkoppeling van politie of Dieren4U als de slang gevonden wordt, want rustig slapen dat zit er vermoedelijk niet in!

Uit de krant