Afbeelding

Delta Swing Band in brandweermuseum

Actueel 116 keer gelezen

Zaterdag 10 mei is het de Delta Swing Band die het Brandweermuseum in het kader van de zaterdagavondconcerten zal laten swingen. Vanaf 19.30 uur brengen de ervaren muzikanten van deze band de bezoekers terug naar de tijd van Glenn Miller, Count Basie, Quincy Jones en Duke Ellington.

De achttien man sterke formatie, onder de muzikale leiding van Marcel Streef, kent flink wat blaaswerk in de vorm van trompetten, trombones en saxofoons. De rythmsectie bestaande uit bas, gitaar, drums en keyboard maakt deze bigband bijna compleet. Bijna, want wat is een bigband zonder zangeres.
De combinatie van zang en muziek maakt het helemaal af. Dus zaterdagavond 10 mei er even lekker tussenuit en genieten van heerlijke muziek op een geweldige locatie? Dat kan. Weer of geen weer, het concert gaat altijd door. Bij mooi weer is het binnenplein bij dit museum een schitterende locatie om de orkesten een plekje te geven. Is het weer wat minder, dan gaan de deuren van het museum verder open en zoeken muzikanten en bezoekers een plaatsje in het museum. U komt dus nooit voor niets, er is altijd muziek en… de concerten worden gratis aangeboden. Na dit concert staan er nog meer concerten bij of in het brandweermuseum op het programma. Op 24 mei is dat met de muziekvereniging Voorne Putten, 31 mei met de Sea Sound Big Band, 7 juni met de muziekvereniging Sempre Crescendo en 14 juni sluit de Sir Oliver's Bigband uit Den Bommel het seizoen traditiegetrouw af.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant