Afbeelding

Grootse viering Koninginnedag

Actueel 75 keer gelezen

Regio - De inhuldiging van koning Willem Alexander zal plaatsvinden in Amsterdam, maar het CDA in Hellevoetsluis is van mening, dat deze bijzondere gelegenheid niet zomaar aan Hellevoetsluis voorbij mag gaan. Daarom roept de partij op tot een groots feest in Hellevoetsluis op 30 april aanstaande.

Fractievoorzitter Cilia Meerman: “De inhuldiging van de nieuwe koning is niet zomaar iets. Het is hét moment om ons Oranje hart te laten zien.” De fractievoorzitter wil onder andere een groot scherm op het plein voor het gemeentehuis, zodat mensen de inhuldiging kunnen volgen. Meerman wil het plein ter ere van het koningschap van Willem-Alexander omdopen tot het Koning Willem-Alexanderplein. Tijdens de feestelijkheden kan dan op dit Koning Willem-Alexanderplein een (traditionele) Koningslinde worden geplant ter ere van de nieuwe koning.

Het CDA stelt tevens voor om de Vesting oranje te laten kleuren, bv. de vuurtoren, het Prinsehuis, de molen, het droogdok en de kerk. In de oranje Vesting wil Meerman graag een vrijmarkt en een muziekfeest op 30 april. Meerman: ”Het CDA zit vol met ideeën. Daarom vragen we hier tijdens de commissievergadering van AZM aandacht voor. We horen graag in hoeverre de burgemeester wil meegaan met onze plannen.” Daarnaast wil het CDA graag alle ideeën van de inwoners van Hellevoetsluis horen. Zij zijn, volgens Meerman, immers degenen, die Koninginnedag – en straks Koningsdag – tot een feest maken.

Ook naar Hellevoetsluis?
Het nieuwe koningspaar zal een rondreis door Nederland maken. Het CDA wil graag dat Koning Willem Alexander en Koningin Máxima ook een bezoek brengen aan Hellevoetsluis. Omdat stadhouder Willem III van Oranje vanuit Hellevoetsluis naar Engeland is gevaren om daar koning te worden, zou een bezoek van de nieuwe koning in dit historisch perspectief geplaatst kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant