Afbeelding

Zwarte Pieten in Struytse Hoeck

Actueel 268 keer gelezen

Het aankomende weekend –1 en 2 december- staat het winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis in het teken van Sinterklaas. Op zaterdag en zondag is er het De Pietenparade, het Struytse Hoeck huis(Pieten)orkest.

Elk jaar brengen zij met veel plezier en enthousiasme het Sint Nicolaas repertoire ten gehore, zij verhogen daarmee de gezellige Sinterklaasstemming van het winkelend publiek. De orkestpieten genieten er zelf zichtbaar van wanneer ouders en grootouders de bekende liedjes met hun kinderen en kleinkinderen meezingen!

Op zaterdag komt het Te Gekke Zwarte Pieten Team. Vier Knotsgekke Zwarte Pieten laten hun kunsten aan het publiek zien. Het team bestaat uit een Piet die de kindergezichtjes schminkt, een Steltlopende Zwarte Piet een Zwarte Piet die mooie ballonfiguren maakt en een Zwarte Piet die heerlijke snoepjes uitdeelt. Op een gezellige Zwarte Pieten Baretten terras, op het pleintje voor AH en de Hema, kunnen de kinderen onder begeleiding van twee Zwarte Pieten een echte Pieten Baret knutselen. Knippen, plakken, lijmen, kleuren enz.

Opblaaspiet! Deze prachtige Zwarte Piet is 2.50 meter hoog en staat als decoratie in het winkelcentrum. Maar…. als er leuk publiek langs komt, komt hij tot leven! Dan gaat hij plotseling bewegen. Hij loopt dan door het winkelcentrum heen en zoekt weer een ander plaatsje om een tijd stil te staan. Op het pleintje voor AH en de Hema kunnen de kinderen op een terrasje een speculaaspop versieren met verschillende materialen. Als het de kinderen niet helemaal zelf lukt, dan worden zij geholpen door Zwarte Piet.

Struytse Hoeck Winter Fair
Op zondag 9 december organiseert de winkeliersvereniging Struytse Hoeck de Struytse Hoeck Winter Fair een sfeervolle markt, uiteraard in de sfeer van Kerst. Zo worden o.a. de kramen sfeervol aangekleed en ook het entertainment is in Kerstsfeer. Heeft u kerst gerelateerde producten dan bent u een waardevolle aanvulling op de markt. Net als bij onze eerdere markten verwachten wij weer een grote en gezellige opkomst. Heeft u interesse in het huren van een kraam op deze markt? Voor meer informatie; tel 0181 – 324310 / 320130.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant