Afbeelding

Overeenkomst voor opschaling

Actueel 80 keer gelezen

Hellevoetsluis - De windturbines aan de Haringvlietdam zullen vervangen worden. Dat is afgesproken in een overeenkomst die getekend is door wethouder Hofman en mevrouw Barendse van het bedrijf Windpark Haringvliet B.V.

De vervanging past binnen de afspraken die gemaakt zijn in de Stadsregio Rotterdam. Op dit moment staan er zes windturbines met een vermogen van 600 kW per stuk. Deze zullen vervangen worden door vier nieuwe windturbines met een vermogen van 3 MW per stuk. Het vervangen van de windturbines zorgt voor een verviervoudiging van de duurzame elektriciteitsproductie, tot circa 32 miljoen kWh per jaar.

Dat komt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van circa tweeëndertigduizend personen. De nieuwe windturbines hebben een ashoogte van 80 meter en een maximale wiekdiameter van 93 meter. Deze hoogte past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Om deze reden is een nieuw bestemmingsplan speciaal voor deze ontwikkeling in voorbereiding. Het kan nog minimaal enkele jaren duren voor de windturbines daadwerkelijk vervangen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant