Afbeelding

Directiewisseling CBS de Brug

Actueel 550 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na een periode van 3 jaar interim-directeur te zijn geweest op CBS de Brug heeft de heer Evert van de Beek aan het einde van dit schooljaar afscheid genomen van CBS de Brug om te gaan genieten zijn van pensioen. In oktober 2009 werd de heer Van de Beek aangesteld met onder andere de opdracht om het in 2006 gestarte initiatief om groepdoorbrekend te gaan werken verder uit te bouwen en te implementeren.

Nadat er in de onderbouw al een start was gemaakt met het werken in een cluster, is in het schooljaar 2011 – 2012 ook met dit groepdoorbrekend werken gestart in de midden- en bovenbouw. In deze clusters wordt door de kinderen veel samengewerkt en wordt hen ook het eigen verantwoordelijkheidsgevoel goed bijgebracht. Na dit eerste jaar dat de school nu met deze clusters werkt, kijkt de heer Van de Beek daar samen met het schoolteam zeer tevreden op terug.

De afgelopen jaren hebben voor de heer Van de Beek ook in het teken gestaan van het organiseren van een renovatie danwel nieuwbouw van de school. Na langdurig overleg met de gemeente waarin de gemeentelijke zienswijzen meerdere keren wijzigden, zijn inmiddels de renovatieplannen zo ver gevorderd dat de offertefase is gestart. Er wordt gestreefd naar de start van de eerste fase van de renovatie in de komende zomervakantie.

De heer Van de Beek kijkt met een goed en positief gevoel terug op zijn periode bij CBS de Brug. Met veel plezier heeft hij de afgelopen jaren doorgebracht met het schoolteam en de kinderen. Hij heeft het schoolteam leren kennen als een fijn team en een mix van jong en oud dat elkaar daardoor versterkt.
De heer Van der Beek draagt zijn stokje over aan mevrouw Alette Osinga. Mevrouw Osinga is geen onbekende in het Hellevoetse basisonderwijs. Ze is al vele jaren directeur van CBS de Bron en zal met ingang van het nieuwe schooljaar ook aan de leiding staan van CBS de Brug.

Mevrouw Osinga heeft na haar eerste kennismaking met CBS de Brug een positief gevoel over de school en de betrokkenheid van de ouders. Een leuk detail is dat tijdens de kennismaking bleek dat er aantal ouders zijn die ook nog les van mevrouw Osinga hebben gehad.

De reeds ingeslagen route van het groepsdoorbrekend werken en de renovatieplannen zal zij verder gaan uitwerken. Mevrouw Osinga is verheugd dat zij dit met een enthousiast team van leerkrachten kan gaan doen en geeft aan dat ze er veel zin in heeft om na de zomervakantie ook op CBS de Brug aan de slag te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant