Evenals in de Ronde van Abbenbroek hadden Marco Geleijnse en Nils Wolffenbuttel elkaar in Zuidland snel gevonden voor de achtervolging.
Evenals in de Ronde van Abbenbroek hadden Marco Geleijnse en Nils Wolffenbuttel elkaar in Zuidland snel gevonden voor de achtervolging.

Marco Geleijnse rijdt top-10 in Ronde van Zuidland

Actueel 562 keer gelezen

Zuidland- Coen Vermeltfoort heeft de 66e editie van de Wielerronde van Zuidland voor elite/belofte/amateurs op zijn naam geschreven. De Brabander liet in de sprint achtereenvolgens Robert Berk uit Pijnacker en Arvid de Kleijn uit Herveld achter zich. De best geklasseerde regiorenner was Marco Geleijnse uit Hellevoetsluis.

Na zo'n 25 kilometer formeerde zich een kopgroep met verder Remco Schouten uit Ammerstol, Nick van der Meer uit Honselersdijk, Rico van Damme uit Yerseke, Jarno Gmelig Meijling uit Almere en Arne Peters uit Beekbergen. Coen Vermeltfoort kon zijn karretje nog net aanhaken. De acht sterke leiders lieten de carrousel geolied ronddraaien. Na diverse schermutselingen gingen Nils Wolffenbuttel uit Nigtevecht en Hellevoeter Marco Geleijnse op voor de negende plaats. ''Ik was zelf heel verrast met mijn klassering, want door mijn drukke werkzaamheden heb ik de laatste tijd niet veel op de fiets gezeten. Ik wilde Zuidland rijden, dus heb ik de laatste week hard getraind. De kopgroep was snel vertrokken. Na enkele demarrages kwamen Nils Wolffenbuttel en ik los van de groep en reageerde er niemand. Het peloton kwam op 3 kilometer van de streep wel dichterbij, maar we zijn tempo blijven rijden. Ik moest de sprint laten aan Nils, maar ben dik tevreden met mijn tiende plaats. Deze plek geeft me moraal voor de ploegentijdrit voor de clubcompetitie aanstaande zaterdag in Melissant'', aldus Marco Gelijnse.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant