Afbeelding
Foto: Wil van Balen

1000 sportieve deelnemers Vestingloop Hellevoetsluis

Sport 1.061 keer gelezen

Afgelopen zondag vond voor de derde keer vond de Rabobank Vestingloop in Hellevoetsluis plaats. Het gezellige hardloopevenement bood iedereen wel iets: er was een één kilometerloop voor families met kinderen, een vijfkilometerloop en voor de diehards een 10 kilometer lange loop over een mooi parcours dat was uitgezet over de vestingwallen. Tevens was er een 10 kilometer wandeltocht uitgezet.

Een kleine 1.000 deelnemers deden verspreid over de dag mee, velen van hen gesteund door familie en vrienden. Het was gezellig druk bij de start/finish aan het Zuidfront en langs het parcours! Aan de loop voor de kinderen deden bijna 100 Hellevoetse jongeren mee, sommigen waren net 4 jaar.

Organisator Perry Bakker was al vroeg met ruim 60 mensen in actie om alles gereed te maken voor de start. “We zijn blij dat we weer iets mogen organiseren en we merken hetzelfde bij de deelnemers. Er nemen mensen uit 160 woonplaatsen deel, er komen zelfs mensen uit Maastricht. Mensen kunnen op een sportieve manier zien hoe mooi Hellevoetsluis is en we hebben een prachtig parcours over de wallen uitgezet. De organisatie vergde wat meer inspanning dan gewoonlijk, omdat we rekening moesten houden met de coronamaatregelen. Maar de veiligheid van de deelnemers gaat voor alles.”

De kanonniers van schietvereniging Hellevoetsluis waren aanwezig en met een luide knal werd het startsignaal gegeven voor de lopers. Deze werden voor het startschot opgewarmd met muziek van de Snollebollekes.

Diverse sponsoren maakten de vestingloop mogelijk en hadden hun naam verbonden aan de verschillende disciplines. Zo had de Kinderkoepel zich gecommitteerd aan de kortste loop, Acapella aan de vijf kilometer en de tien kilometer kwam voor rekening van Schouten Zekerheid. Tot slot was er nog een wandeltocht van tien kilometer, deze werd door Bewust en Gezond ondersteund.

Voor deze tocht staan vijf collega’s van de Waterwiebels uit Hellevoetsluis al vroeg klaar in het ochtendzonnetje. Gevraagd naar de doelstelling van vanmorgen is het antwoord “plezier hebben, iets doen voor het goede doel en lekker bruin worden.” Het humeur van de dames is in ieder geval prima!

De Hersenstichting
Met de Vestingloop Hellevoetsluis wordt geld ingezameld voor de Hersenstichting. Er zijn honderden verschillende hersenaandoeningen, maar je hebt maar één stel hersenen. Eén op de vier mensen krijgt te maken met een hersenaandoening: dementie, parkinson, een beroerte, depressie, migraine of hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Vroeg of laat raakt het ons allemaal.

Na de laatste loop, op 10 oktober a.s. in Bergen op Zoom wordt bekend hoeveel geld is ingezameld voor de Hersenstichting.

EPICinderunning.
De Vestingloop wordt georganiseerd door EPICinderunning, een evenementenbureau dat sport, business en goede doelen samen brengt. Passie en plezier in organiseren zijn hierbij de sleutelwoorden. Eigenaren Ruud van Eck en Perry Bakker doen hun best om een professioneel evenement neer te zetten en dat lukte in Hellevoetsluis prima. Deelnemers kregen een startnummer, medaille, water en een finishfoto. Uiteraard was er professionele tijdregistratie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant