Afbeelding
Afb. Rijkswaterstaat

Afsluitingen en nieuwe verkeerssituatie Trentweg Rozenburg

Verkeer 531 keer gelezen

Om de A15 bij Rozenburg aan te sluiten op de Blankenburgverbinding, bouwt Rijkswaterstaat vanaf eind augustus twee nieuwe viaducten over de Trentweg. Om de weg aan te kunnen passen, zijn afsluitingen noodzakelijk. Na 30 augustus zal er in beide richtingen op de Trentweg nog één rijstrook beschikbaar zijn, zodat het verkeer veilig langs alle werkzaamheden kan rijden. Deze situatie duurt tot eind 2022.

Vanaf 30 augustus tot eind 2022 aanpassing situatie Trentweg
In de huidige situatie kruist de A15 de Trentweg met een viaduct. Voor de aansluiting op de Maasdeltatunnel komen naast het bestaande viaduct twee nieuwe viaducten te liggen. Om dit te kunnen doen maakt aannemer BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat een tijdelijke ondersteuningsconstructie over de Trentweg, waar het viaduct op kan worden gebouwd. Deze tijdelijke constructie krijgt twee steunpunten die aan de zijkanten van de Trentweg staan. Vanaf maandag 30 augustus tot eind 2022 is hierdoor de Trentweg versmald en is in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Ook het fietspad blijft tijdens de bouw van de viaducten open. Incidenteel zijn afsluitingen nodig.

27 - 30 augustus - weekendafsluiting Trentweg
Van vrijdag 27 augustus 21:00 uur tot maandag 30 augustus 05:00 uur zijn de Trentweg en de aansluitende op- en afritten van de A15 afgesloten. In dit weekend komen er barriers op de Trentweg om ruimte te maken voor de steunpunten van de tijdelijke constructie. Ook worden de verkeerslichten op de Trentweg en op de kruising met de Botlekweg vervangen. Het verkeer wordt omgeleid:

- Verkeer Merseyweg-Botlekweg wordt omgeleid via de Theemsweg.

- Verkeer voor A15 richting Rotterdam wordt omgeleid naar oprit 15 Welplaatweg.

- Verkeer van de A15 uit Rotterdam wordt omgeleid naar afrit 13 Rozenburg.

- Verkeer van de A15 uit Europoort wordt omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug of via afrit 15 (Welplaatweg).

Verkeersregelaars begeleiden het verkeer om-en-om langs de werkzaamheden.

6 - 9 september - nachtafsluitingen Trentweg
Van maandagnacht 6 september tot en met donderdagnacht 9 september zijn de Trentweg en af- en oprit 14 van de A15 richting Rotterdam tussen 21.00 en 05.00 uur afgesloten.

Afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 in de andere richting is aan het begin en aan het einde van de werkzaamheden kort afgesloten om de verkeersmaatregelen op de weg te kunnen plaatsen. De rest van de tijd is de afrit open. Verkeer kan onderaan de afslag alleen rechtsaf richting de Botlekweg. Voor de afgesloten wegen gelden dezelfde omleidingsroutes als in het weekend van 27 - 30 augustus. Tijdens deze nachten wordt de tijdelijke constructie boven de Trentweg opgebouwd. 

Meer informatie: www.blankenburgverbinding.nl/bibliotheek_/bouwberichten 

Blankenburgverbinding
Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl

Uit de krant