De voetbaljeugd wordt in coronatijd bezig gehouden door de jeugdtrainers en soms ook bijgestaan door eerste-elftalspelers onder leiding van hoofdtrainer Paul Bestebreur. Foto vvHellevoetsluis.
De voetbaljeugd wordt in coronatijd bezig gehouden door de jeugdtrainers en soms ook bijgestaan door eerste-elftalspelers onder leiding van hoofdtrainer Paul Bestebreur. Foto vvHellevoetsluis.

Hellevoetsluis blijft ook levendig in coronatijd

Sport 254 keer gelezen

Hellevoetsluis- Voetbalvereniging Hellevoetsluis blijft vanwege de coronacrisis weliswaar verstoken van competitievoetbal, maar desondanks is de club levendig genoeg om actief te blijven.

Dan Rolandus

Vooral de jeugd van Hellevoetsluis komt aan zijn trekken. Zo was er voor de jongste jeugd een clinic, die onder begeleiding van hoofdtrainer Paul Bestebreur werd verzorgd door onder andere de eerste-elftalspelers Frank de Regt, Onur Furuncu, Öner Sang-A-Jong, Jeffrey de Koning, Luc Engels en Brian Poelman. ‘'De jeugdtrainers wilden op de zaterdagochtend ter afwisseling weer eens iets anders organiseren'', kijkt Edwin Boogaard met plezier terug op de drukbezochte ochtend in oktober. Enkele weken later was het op een zonovergoten zaterdagochtend in november de beurt aan de D-pupillen en de C-junioren. De Hellevoetse jeugd van 11 tot 15 jaar werd op het ING Sportpark aan de Brielsestraatweg blij verrast met de komst van enkele jeugdtrainers van Excelsior. ‘'Wij hebben als amateurpartner aan Excelsior gevraagd naar een aantal jeugdtrainers om ter afwisseling training te geven aan de jeugdleden vanaf 11 tot 15 jaar. Het was met ruim honderd jeugdleden een perfecte dag.'' Het evenement, dat onder toeziend oog van Marco van Lochem (hoofd jeugdopleidingen) werd verzorgd door de enthousiaste Excelsior-trainers Bas Mulder, Roel de Nooijer en Jonathon Fairbairn en een aantal jeugdtrainers van Hellevoetsluis, was met een leerzame circuittraining bijzonder geslaagd. ‘'Er werd fanatiek getraind. De spelertjes kwamen moegestreden, maar voldaan van het veld.''

Oliebollenactie
De oliebollenactie is een daverend succes geworden. ‘'Het idee in deze zware coronatijd was om door middel van de oliebollenverkoop toch nog wat centjes in het laatje van de club te brengen. Onze leden hebben dit initiatief positief opgepakt. De mensen konden tot 1 december bestellen. Er zijn uiteindelijk 1350 oliebollen besteld en dat leverde duizend Euro op. De oliebollen worden op 30 december gebakken door de gezellige damesploeg van An Roelse. De voorbereiding van het oliebollenbeslag is van 6 tot 9 uur, dan wordt er tot 12 uur gebakken en tot slot kunnen de bestelde oliebollen tot 16 uur worden afgehaald'', geeft de voorzitter van Hellevoetsluis aan dat er ook op deze wijze reuring blijft in de vereniging. Naast de oliebollenactie is er voor de vereniging ook een bedrag van een kleine duizend Euro gedoneerd op ‘Rondje voor je Club'. ‘'Dat is in een periode dat er geen cent binnenkomt met totaal tweeduizend Euro mooi meegenomen.''

Kassaaaa..
Hoewel de huidige kassa achter de bar pas vijf jaar dienst deed, gaan de ontwikkelingen in kassaland snel. Dat leidde er toe om voor de barmedewerkers een nieuwe, handzamere en gebruiksvriendelijkere kassa aan te schaffen. De kassa werd geleverd door Twelve.

Uit de krant