Afbeelding

Veel voorkeurstemmen voor Mirjam Nelisse (VVD) in Zuid-Holland

Politiek 247 keer gelezen

VVD’er Mirjam Nelisse uit Dirksland heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen veel voorkeurstemmen behaald in haar eigen provincie. Vooral op de Zuid-Hollandse eilanden deed het Provinciale Statenlid het goed. Zo kreeg zij op Goeree-Overflakkee na Mark Rutte de meeste stemmen van alle VVD’ers.

De verkiezingsuitslag op partijniveau is al langer bekend. De VVD is voor de vierde keer op rij de grootste partij van Nederland geworden en werd bovendien de grootste partij in bijna alle gemeenten in Zuid-Holland.

Inmiddels zijn alle stemmen per kandidaat geteld. Mirjam Nelisse heeft 1176 stemmen gekregen. Het aantal is onvoldoende om met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen, maar voor Nelisse een mooi blijk van vertrouwen: “Ik ben enorm trots op het mooie aantal voorkeurstemmen dat mij is gegund. Ik wil iedereen die mij het vertrouwen heeft gegeven enorm bedanken.”

Nelisse hoopt dat haar inzet en resultaat de volgende keer een verkiesbare plaats op de lijst opleveren. Ondertussen blijft ze zich vol inzetten voor de inwoners van Zuid-Holland: “De campagne heeft mij geïnspireerd om online werkbezoeken over energie, landbouw en vervoer over water te gaan organiseren. De eerste ideeën zijn er al, namelijk bijeenkomsten over stikstof, zilte teelten en cranberries in het veenweidegebied. Ook staan bezoeken aan de ‘zoekgebieden’ voor wind en zon op land in de planning.”

Wilt u meedoen aan een bijeenkomst? Dat kan! Mail naar m.nelisse77@gmail.com en u wordt uitgenodigd.

Uit de krant