Afbeelding

Plannen voor ‘drive-thru coffeeshop’ Stephensonweg

Algemeen 9.102 keer gelezen

Hellevoetsluis - In juni 2022 kwam er een einde aan de ‘rel’ rondom het vestigen van een ‘drive-thru coffeeshop’ aan de Oostdijk. Na een aanbestedingsprocedure was namelijk een nieuwe coffeeshopvergunning verleend aan de ondernemer van John&Co die zijn oog had laten vallen op het pand aan de Oostdijk en al aan het verbouwen geslagen toen commotie in de wijk en in de gemeenteraad ontstond. 

Omwonenden en raadsleden waren niet te spreken over de locatie en de manier waarop toenmalig burgemeester Junius de plannen voor de nieuwe coffeeshop wilde doorvoeren. Er werd in de raadsvergadering van juni 2022 een motie van wantrouwen voorgelezen die niet mals was. De burgemeester besloot uiteindelijk het burgemeestersbesluit niet door te zetten. 

Nadat de gemeenteraad van Hellevoetsluis had aangegeven geen coffeeshop aan de Oostdijk te willen, is onderneming John & Co in overleg met de gemeente op zoek gegaan naar een andere locatie in Hellevoetsluis. In de tweede helft van 2022 is de voormalige gemeenteraad van Hellevoetsluis door de burgemeester diverse keren betrokken geweest bij dit proces. De huidige gemeenteraad van Voorne aan Zee is geïnformeerd over de recente ontwikkelingen van het wietexperiment en ook over de vestiging van John&Co in de Kickersbloem.

Nu blijkt dat de ondernemer zijn ‘drive-thru coffeeshop’ aan Stephensonweg wil vestigen. Op schetsen is te zien dat auto’s net als bij menig fastfoodketen rondom het pand mogen rijden om hun bestelling te plaatsen en te ontvangen. De verwachting is dat de ondernemer, voordat de Barbershop in de vesting moet sluiten, zijn nieuwe coffeeshop hier kan openen. 

Ondernemers en omwonenden
De gemeente heeft in februari en maart van dit jaar bouwvergunningen verleend waar gedurende 6 weken bezwaar tegen gemaakt kan worden. Een woordvoerder van gemeente Voorne aan Zee geeft dat omwonenden en ondernemers niet specifiek zijn geïnformeerd, maar dat de gemeente communiceert via de website Officiële Bekendmakingen over aanvragen voor omgevingsvergunningen en besluiten hierop. Een opsomming daarvan wordt ook wekelijks op de gemeentepagina in Groot Hellevoet geplaatst. Enkele ondernemers in de omgeving hebben inmiddels contact opgenomen met de gemeente en aangegeven meer informatie te willen ontvangen, met hen is een gesprek ingepland.

Barbershop mag voorlopig open blijven
De gemeente doet mee aan een landelijk experiment voor de legalisering van de verkoop en teelt van cannabis. Voor dit experiment gelden een aantal regels en stappen. Voordat het experiment kan beginnen moeten tien telers zijn aangewezen. In de vergunning van coffeeshop De Barbershop staat dat deze vervalt als alle telers voor het wietexperiment, waar de gemeente Voorne aan Zee aan deelneemt, zijn aangewezen. Dat punt is nu bereikt. Recent heeft de Rijksoverheid de laatste teler aangewezen in het buitengebied van Hellevoetsluis. Voorne aan Zee heeft daarmee twee verschillende teeltlocaties. De gemeente heeft de ondernemer van coffeeshop De Barbershop in de vesting per brief uitgenodigd om in gesprek te gaan. Voorlopig kan de Barbershop nog open blijven. Wanneer de coffeeshop de deuren zou moeten sluiten is nog niet duidelijk.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant