Afbeelding
Foto: Volker Wessels

Strandrace Boelies Hellevoetsluis zaterdag van start

Algemeen 832 keer gelezen

Hellevoetsluis- De Stichting Wielerronde Menheerse op Goeree-Overflakkee organiseert aanstaande zaterdag, onder voorbehoud, de tweede editie van de RegioBeachraces.

De start van de Strandrace Boelies aan de Haringvlietdam in Hellevoetsluis zal in twee fases worden gegeven. De categorie B start om 12.30 uur en de categorie A om 13.45 uur. Het startschot zal worden gegeven aan de vloedlijn van de Noordzee aan het einde van het wandelpad Zandloper. De organisator is blij dat alle vergunningen voor de Strandrace Boelies zijn verstrekt. Zij wijst tevens op het feit dat de coronaregels strikt in acht worden genomen. Eén van de corona voorzorgsmaatregelen is dat in tegenstelling tot voorgaande races de categorieën A en B gesplitst worden in twee groepen door deze apart te laten starten. Het restaurant Boelies is geopend, maar de inschrijvingen buiten in de keet zullen volgens de huidige RIVM-normen veilig op het strand afgewikkeld worden. ‘’Bij de Strandrace ’t Gorsje in Ouddorp was de strandrace als buitenevenement een geslaagde generale. We hebben gezien dat de deelnemers zich aan de regels hebben gehouden en dat willen we als Stichting Wielerevenementen Menheerse graag zo houden’’, aldus John Roos. 

Ronan van Zandbeek uit Schijndel won de Strandrace ’t Gorsje in de A-categorie en Patrick van der Kaaij uit Oostvoorne won in de categorie B. Nationaal strandkampioen Natalie van Gogh zegevierde bij de vrouwen. De Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk (foto), die afgelopen zondag in België de zeer hoog aangeschreven De Panne Beach Endurance won, zal ook in Hellevoetsluis aan de start verschijnen.  

Uit de krant