Afbeelding
Foto: NWA
Veiligheidswaarschuwing

Oploskoffie bevat mogelijk splinters van glas en kunststof

vr 22 okt 2021, 11:40 Algemeen

NVWA waarschuwt voor oploskoffie met glassplinters en vals Duits etiket, die eruit ziet als ‘Nescafé Gold’ maar niet door Nestlé is gemaakt. Het gaat dus om een namaakproduct. De NVWA waarschuwt zelf omdat de producent op dit moment nog niet in beeld is. Na onderzoek bleek dat onder anderen splinters van glas en kunststof aangetroffen zijn in de oploskoffie. Omdat de verontreinigingen groter dan 7 mm zijn, die bij het drinken van de oploskoffie in de keelholte kunnen blijven steken, is deze partij aangemerkt als een schadelijk product en inmiddels voor zover in beeld uit de handel genomen.

Om welk product gaat het?
Nescafé Gold met Duitstalig etiket,
Beschreven productiecode: 60820814B1 9:15
Beschreven THT is 10-2021

Indien u dit product in huis hebt, dient u het niet te gebruiken en via regulier afval af te voeren. Mogelijk kunt u ook bij de verkoper terecht om het product in te leveren.

Nestlé Nederland: “Wij zijn geschokt over het nieuws is verschenen: ‘NVWA waarschuwt voor Nescafé met splinters van glas en kunststof’’. Een zeer gevaarlijke ontdekking en goed dat dit aan het licht is gekomen. Helaas wordt in verschillende berichten vermeld dat dit om een Nescafé product gaat. Dit is echter niet het geval. Dit wordt ook belicht in de berichtgeving van de NVWA. Het gaat om een nep-fabricaat dat in een verpakking zit die al geruime tijd niet meer door Nestlé gevoerd wordt. Het FAKE product is een DUITS product met een DUITS label en is niet door Nestlé gemaakt. We vinden het belangrijk dat consumenten niet ten onrechte ongerust zijn. We betreuren deze situatie ten zeerste aangezien de kwaliteit en veiligheid van onze producten onze hoogste prioriteit is”.

Uit de krant