Jongeren ontmoeten tijdens deze dagen andere jongeren die interesse hebben in natuur en duurzaamheid.
Jongeren ontmoeten tijdens deze dagen andere jongeren die interesse hebben in natuur en duurzaamheid. Foto: PR

Jongeren in actie tijdens Nature Impact Days

Algemeen 111 keer gelezen

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni vinden de Nature Impact Days plaats op diverse locaties in Zuid-Holland. Tijdens de Nature Impact Days komen jongeren van 18 tot ongeveer 35 jaar in actie voor de natuur in hun buurt.

Tijdens een natuurklus op één van de 10 locaties steek je je handen uit de mouwen. Zo kun je bijvoorbeeld meebouwen aan een voedselbos, vogels aan een broedplaats helpen of de stad vergroenen. Op 5 juni worden de Nature Impact Days geopend door gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Anne Koning. Naast het verbeteren van de biodiversiteit leer je tijdens de Nature Impact Days meer over de natuur en ontmoet je andere jongeren met een interesse in natuur en duurzaamheid. ‘ Tijdens de Nature Impact Days staan impact maken, iets nieuws leren en anderen ontmoeten centraal. Jongeren ervaren de natuur in hun buurt op een unieke manier en ze leren van professionele natuurbeschermers.

Een kleine greep uit de natuurklussen
Help het voedselbos groeien op ecologische natuurcamping Zonnehoeve in Oudenhoorn. Voor de echte avonturiers: ga met de pont naar Natuureiland Tiengemeten van Natuurmonumenten en help de bomen te beschermen tegen knagende bevers. Wie weet kom je er nog eentje tegen… Zet jij je ook in voor de natuur in Zuid-Holland tijdens de Nature Impact Days? Meld je aan voor verschillende natuurklussen via www.natureimpactdays.nl.

Uit de krant