Afbeelding
Foto: Gemeente Hellevoetsluis
Column burgemeester

Claudia

Algemeen 790 keer gelezen

Allereerst wens ik iedereen vanaf deze plek een heel gezond en gelukkig 2020. Een nieuw decennium, waarin ik wens dat we omkijken naar elkaar en samen werken aan een mooi Hellevoetsluis.

Op oudejaarsavond ging ik langs bij de brandweerkazerne, waar onze vrijwilligers klaar staan om uit te rukken. Geen oliebollen thuis bij de buis, maar in de kazerne. Tussen de uitrukken door. Daarna was ik op het politiebureau bij de briefing van de politie. Ook onze buitengewoon opsporingsambtenaren waren aanwezig, want op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht is iedereen stand-by om alles veilig te laten verlopen. Gelukkig zijn grote incidenten uitgebleven, maar er is zeker schade. Ook waren er klachten van inwoners die het idee hadden in een oorlogsgebied te verkeren. Is dit een traditie die we nog willen, op deze manier? Kan het ook anders? Ik heb namelijk na middernacht ook heel veel mooi vuurwerk gezien: op het goede tijdstip afgestoken en daarna netjes opgeruimd! Deze traditie heeft nu twee gezichten. Laten we het daar binnenkort over hebben en samen werken aan een mooi Hellevoetsluis.

Een andere traditie op oudejaarsnacht is de oudejaarsconference. Tijdens de briefing bij de politie, kreeg ik al berichtjes dat Claudia de Breij Hellevoetsluis noemde in haar oudejaarsconference. Het bleek over de huldiging van Duncan Laurence in het Prinsehuis te gaan, nadat hij het Eurovisiesongfestival had gewonnen en de Jan Blankenspeld kreeg uitgereikt. Het stukje van Claudia gaat over de aflevering van Pauw op de dag van de huldiging van Duncan. Ik kan het me nog goed herinneren. De ironische blikken van Pauw spraken boekdelen. Hij vond die huldiging duidelijk maar niks. Bij de oudejaarsconference van Claudia schrok ik in eerste instantie. Ze begint namelijk niet erg lovend over Hellevoetsluis. Maar dan volgt een schitterende twist; Claudia prijst Duncan om zijn integriteit. Hij liet zich niet door Pauw beïnvloeden en sprak uit dat hij de huldiging geweldig vond. In dat kader riep Claudia op om vooruit te lopen, oprecht en integer te zijn en je eigen koers te varen. Niet bang te zijn om uitgelachen te worden. Zo zette Claudia onze 'small town boy in a big arcade' neer, als een mooi mens. Zo maar een (oud) inwoner van Hellevoetsluis. Een mooi begin van dit nieuwe decennium.

Het fragment van Claudia staat hieronder, op de Facebookpagina van burgemeester Junius en alsook op de pagina van gemeente Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant