Het nieuwe park met luxe vakantiewoningen zou aan de Duinweg worden gebouwd
Het nieuwe park met luxe vakantiewoningen zou aan de Duinweg worden gebouwd Foto: Google

Volgende week raadsbesluit nieuw vakantiepark

Actueel 1.256 keer gelezen

Als de meerderheid van de gemeenteraad volgende week woensdag 22 mei akkoord gaat met het bestemmingsplan dan kan de bouw van een nieuw vakantiepark tussen Poort van Zeeland en Città Romana van start gaan.

De gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met het ontwerp-bestemmingsplan. Het waterschap Hollandse Delta en Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond hebben de gemeente laten weten akkoord te zijn met het plan om aan de Duinweg 2-4 een vakantiepark aan te leggen. Twee omwonenden hebben eerder hun zorgen kenbaar gemaakt over mogelijke overlastsituaties en verkeersveiligheid.

De fractie van GroenLinks ziet de bouw van vakantiewoningen als kans voor andere vakantieparken. Zij zijn niet tegen nieuwe vormen van recreatie, maar een nieuw luxueus vakantiepark, terwijl omliggende parken grote moeite hebben om de huisjes vol vakantiegangers te krijgen en zelfs naar alternatieven op zoek zijn vindt de fractie geen goed idee. Città Romana wil een deel of zelfs het gehele vakantiepark in een senioren wooncomplex veranderen, een goed idee volgens GL zeker nu de woningmarkt in Hellevoetsluis op slot zit en er grote tekorten zijn op senioren woningen. Ook gaan Poort van Zeeland en Città Romana de samenwerking opzoeken om elkaar te versterken door van elkaars faciliteiten gebruik te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant