GrootHellevoet.nl - Samenwerkende musea organiseren BibberGriezelTocht in de Vesting
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Een deel van de BibberGriezelbende was bijeen om de BibberGriezelTocht te promoten
Een deel van de BibberGriezelbende was bijeen om de BibberGriezelTocht te promoten

Samenwerkende musea organiseren BibberGriezelTocht in de Vesting

  •   288 keer gelezen   Actueel

Het was een raar volkje wat afgelopen zaterdag Winkelcentrum De Struytse Hoeck onveilig maakte.

Toch hadden zij niets kwaads in de zin. Het was een klein voorproefje wat de jeugd op zaterdagavond 10 februari te wachten staat wanneer zij deelnemen aan de eerste BibberGriezelTocht die door samenwerking van de musea binnen de Vesting van Hellevoetsluis georganiseerd wordt.

Deelnemers
Piraten van Ramtorenschip Buffel, de heksen van de Heksenschool die zich in Stadsmuseum Hellevoetsluis bevindt, de Trollen van de Verdedigingswerken, enge figuren die zich verschuilen in de donkere gangen van Droogdok Jan Blanken waar een deel van de BibberGriezelTocht zich zal afspelen maar die ongetwijfeld ook zullen spoken op Lichtschip Noord Hinder, ze waren er allemaal! Ook Frans Neijs van Picobello Entertainment heeft zich bij dit evenement aangesloten en met zijn enorme ervaring een welkome aanwinst voor dit evenement.

Honderden flyers en posters zijn er uitgedeeld door alle vrijwilligers die maar één doel hebben; kinderen maar vooral de ouders laten weten dat ze deze gratis BibberGriezelTocht echt niet mogen missen!

"Samenwerking en jeugd, dat waren de twee trefwoorden die steeds naar voren kwamen tijdens de eerste bijeenkomst waar gebrainstormd werd over het te houden evenement. En uiteindelijk is zo de BibberGriezelTocht tot stand gekomen. Door deze BibberGriezelTocht te organiseren kunnen kinderen samen met hun ouders, op een andere maar bijzondere manier kennismaken met de diversiteit aan musea die Hellevoetsluis rijk is", laat een enthousiaste organisatie weten.

Kippenvelgehalte
Uiteraard wordt er in verband met het te verwachte 'kippenvelgehalte' tijdens deze BibberGriezelTocht rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en zal er gestart worden in twee leeftijdsgroepen. De enge tocht is voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en de minder enge tocht voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Er is wel één voorwaarde waar de ouders rekening mee moeten houden en waar ook op gecontroleerd zal worden. Aan elke hand van een kind loopt een ouder/begeleider. Dit voor de veiligheid en de verantwoording die ten allen tijde bij de ouders/begeleiders ligt. Voor calamiteiten zal de EHBO aanwezig zijn. Dus wie niet bang is en op zoek naar een leuk en spannend avontuur met de kinderen, geef je dan snel op.

Mee bibberen en griezelen?
Aanmelden voor de BibberGriezelTocht is tot 7 februari 2018 mogelijk. Wees er wel snel bij want er kan maar een beperkt aantal kinderen aan de BibberGriezelTocht meedoen. Inschrijven kan via de website: www.bibbergriezeltocht.nl. Voor meer informatie kunt u mailen naar bibbergriezeltocht@outlook.com. We zijn er van overtuigd dat ook de ouders onder het mom van "niet bang zijn mama" en "papa, geef mij maar een hand", de eindstreep zullen halen. De start is om 18.30 uur en de BibberGriezelTocht zal rond 20.30 uur gezamenlijk eindigen bij het plein voor Fort Haerlem.

Dank aan de Jumbo en Kippie die zorgde voor lekker eten, drinken en kleedruimte maar ook aan Hans de Wit en Jacqueline van Soeren die het mogelijk hebben gemaakt om dit evenement afgelopen zaterdag te promoten in de Struytse Hoeck.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>