Bezorgrestaurants werken samen in HelleFood
Bezorgrestaurants werken samen in HelleFood

Nieuw: online eten bestellen via HelleFood.nl

Actueel 5.210 keer gelezen

Het aantal bestellingen van het beursgenoteerde bedrijf Takeaway.com (met de Nederlandse bestelsite Thuisbezorgd.nl) neemt al jaren gestaag toe maar daar profiteren de ondernemers die aangesloten zijn bij dit platform niet van mee. Sterker nog, ondernemers worden gedwongen vanaf januari 2018 13% over iedere bestelling te gaan betalen aan Thuisbezorgd.nl voorheen was dit 12%.

Deze stijging is de druppel voor veel ondernemers en zorgt voor boosheid en verontwaardiging. Ondernemers profiteerden jarenlang van de voordelen van dit platform, maar omdat de bijdrage steeds hoger wordt en ook de zelfstandigheid in het geding komt, is de liefde bekoeld. De ondernemers zijn kwaad, want een aanzienlijk deel van hun winst verdwijnt gewoonweg.

"Toen ik zo'n twintig jaar geleden begon met bestellingen via Thuisbezorgd.nl te leveren was de bijdrage 0,25 cent per bestelling" , aldus Yemen Dabak van Shoarma Pizza Dave " dit is niet te vergelijken met de bijdrage van nu."

Dabak is al tientallen jaren ondernemer in Hellevoetsluis en net als veel andere ondernemers in grote mate afhankelijk van Thuisbezorgd.nl, zo'n 80% van zijn bestellingen gaan via deze website.

Zelfstandig ondernemers uit Hellevoetsluis hebben daarom de eten bestelwebsite www. Hellefood.nl opgezet. De lokale ondernemers bedienen middels deze zelfstandige bezorgservice hun klanten zoals zij het gewend zijn.

Franchise-ondernemers, die met andere voorwaarden aan Thuisbezorgd.nl zijn verbonden, zullen daarom de keuze zich van dit platform af te scheiden niet maken.

Sinds vorige week kunt u gemakkelijk online eten bestellen via de nieuwe eten bestel website www.Hellefood.nl. "We hadden binnen een paar uur 2600 views op facebook en 290 likes, dat gaat dus al goed", vertelt John Sonneveld van Sushi Service Hellevoetsluis tevreden. "Wij hopen dat nog meer lokale ondernemers zich zullen aansluiten. Eind februari/maart willen wij ons definitief afsplitsen."

De horecaondernemers versterken elkaar met dit concept en deze vernieuwde samenwerking kunt u als klant nog steeds rekenen op de vertrouwde service en de heerlijke gerechten die deze bezorgrestaurants bij u aan de deur brengen. Bestelt u via www.hellefood.nl dan krijgt u de komende periode 13% korting op uw bestelling.

Tot nu toe hebben de volgende ondernemers zich bij HelleFood.nl aangesloten: Sushi Service Hellevoetsluis, Shoarma Pizza Dave, Deurloo, 'Eetcafé het Hoekie, Burger Street, De Gulle Schranserij, Bella Vesting, Pizza Fresca, Restaurant Akcay en Stamppot Service Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant