Kinderen van 't Schrijverke op zoek naar cultureel erfgoed van Hellevoetsluis
Kinderen van 't Schrijverke op zoek naar cultureel erfgoed van Hellevoetsluis

Cultureel erfgoed behandeld op 't Schrijverke

Actueel 544 keer gelezen

Vijf PABO studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben afgelopen week hun project 'Cultureel erfgoed' uitgevoerd en afgerond op OBS 't Schrijverke. In elke unit hebben ze verschillende thema's behandeld. In november zijn ze met de bovenbouw twee dagen er op uit gegaan naar de vesting. Deze dagen stonden toen in het thema Tweede Wereldoorlog.

Afgelopen week hebben de kinderen kennis gemaakt met onze Hellevoetse zeeheld Piet Hein, het oorlogsschip de Buffel en er is zelfs bezoek geweest vanuit de Gouden Eeuw.

Met unit 3/4 zijn ze naar de Buffel geweest en daar hebben de kinderen, onder begeleiding van enthousiaste rondleiders, veel geleerd. Het ging onder andere over wie er op dit schip werkten, waar het schip voor diende en hoe alles aan boord werd gebruikt/genoemd.

Het was een geslaagde week! Met veel plezier hebben de PABO studenten de week afgesloten. En… mocht u nog iets willen weten over de geschiedenis van Hellevoetsluis? De kinderen van OBS 't Schrijverke kunnen u er alles over vertellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant