de recreatiezaal van Voornesteyn
de recreatiezaal van Voornesteyn

Intentieovereenkomst Voornesteyn tussen Careyn, Maasdelta en gemeente Hellevoetsluis

Actueel 1.156 keer gelezen

Careyn, Maasdelta en de gemeente Hellevoetsluis gaan samen werken aan een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid voor een woonvoorziening met 'zware zorg' voor cliënten van Careyn in Voornesteyn. Op 9 maart ondertekenen de drie organisaties een intentieovereenkomst. Het kabinetsbeleid op het terrein van wonen en zorg betekent onzekerheid over het voortbestaan van het zogenaamde 'verzorgd wonen' in verzorgingstehuizen. Dat heeft ook consequenties voor Hellevoetsluis, dat twee verzorgingstehuizen heeft: Voornesteyn en de Rozenhoek.

Oudste verzorgingstehuis
Voornesteyn is het oudste verzorgingstehuis. Het gebouw is ouder dan dertig jaar en voldoet in tegenstelling tot De Rozenhoek niet meer aan de huidige eisen. Het verzorgingstehuis bestaat uit twee delen. Een verzorgingsgedeelte met 81 plaatsen en een aanleungedeelte met 81 woningen. De twee delen zijn verbonden met een centrale ontmoetingsruimte. Het verzorgingsgedeelte is eigendom van Careyn, de aanleunwoningen zijn van Maasdelta, evenals het naastgelegen woonzorgcomplex De Vliedberg.

Haalbaarheid
Careyn en Maasdelta onderzoeken de haalbaarheid om het Careyn-gedeelte van Voornesteyn te vervangen door nieuwbouw. Deze nieuwbouw zou een woonvoorziening met zware zorg zijn, wat voorziet in een vraag van een snel groeiende groep bewoners van Hellevoetsluis. Als blijkt dat een dergelijk plan haalbaar is, komt er een nieuwe overeenkomst waarin de plannen nader worden uitgewerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant