Afbeelding
Foto: Carola van de Loosdrecht

OHVV gedegradeerd naar de vierde klasse

Sport 921 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV is er niet in geslaagd om de derde klasse via de nacompetitie met een jaar te verlengen. De promovendus verloor op het sportpark aan de Eeweg met 1-2 (1-1) van vierdeklasser FC Zoetermeer en degradeert naar de vierde klasse.

‘’Je kunt zeggen dat we over het hele seizoen niet terecht zijn gedegradeerd, maar we waren in de samenstelling van de selectie kwalitatief niet breed genoeg om ons te kunnen handhaven’’, stelde trainer Mark van Os, die het komende seizoen aan de slag zal gaan bij tweedeklasser Hellevoetsluis. ‘’Nadat we zijn gepromoveerd bleek al in de teamsamenstelling dat we een te smalle selectie hadden voor de derde klasse. Ik ben trots op de 30 punten, die we met de groep hebben behaald, maar als één van de onderste ploegen spelen tegen een bloeiende ploeg in de top van de vierde klasse is geen gemakkelijke opgave. Zoetermeer had een goed voetballende ploeg, was het meest aan de bal, maar tactisch waren wij de betere ploeg.’’ OHVV nam al na twee minuten spelen een 1-0 voorsprong door Casper Bredius, die een pass van Thomas Melching doeltreffend afrondde: 1-0. Na 20 minuten spelen ging Dylan van de Loosdrecht binnen de zestien in de fout, waarop Zoetermeer door de benutte strafschop op gelijke hoogte kwam: 1-1. Thomas Melching joeg de bal in de extra tijd alleen voor de keeper over. OHVV kwam goed uit de kleedkamer met onbenutte kansen voor Casper Bredius en Jonathan Francesca. Na krap een uur spelen plukte Wouter Bloothoofd een bal uit de lucht, waarop hij de bal zwaar gehinderd door de spits losliet en de bal in het doel werd geschoten: 1-2. ‘’Iedereen dacht aan een vrije trap voor OHVV, maar net als even later toen de scheidsrechter een rode kaart voor een speler van Zoetermeer op advies van de grensrechter (neutraal, DR) terugdraaide. De ploeg heeft gevochten voor een resultaat. Michael van Maurik was geblesseerd, maar die heb ik nog ingebracht voor de kopkracht. Casper schoot op zo’n bal alleen voor de keeper nog naast.’’ Mark van Os laat weten dat hij het jammer vindt dat zijn ploeg na vier jaar is gedegradeerd naar de vierde klasse. ‘’We waren in de randvoorwaarden onvoldoende om ons met deze groep met de versterkte degradatie (pas bekend na de overschrijvingsperiode, DR), veilig te spelen. Het kwam niet zelden voor dat we het moesten doen met elf of twaalf man. We zijn na de promotie daardoor aan het begin van het seizoen al gedoemd te degraderen. Desalniettemin ben ik trots op de jongens met wie we hebben gewerkt om er alles uit te halen wat er in zat. Het is een gegeven om vooraf aan het seizoen met de hoofdtrainer, de TC en de spelersgroep aan de randzaken te beginnen om het geheel op orde te krijgen’’, aldus Mark van Os.
OHVV: Wouter Bloothoofd; Joshua Stout (82. Michael van Maurik), Thomas van Dort (46. Chris Peters), Jim Baks, Dylan van de Loosdrecht (46. Xander le Pair); Gavin van Dort; Thomas Melching, Ramon de la Haye, Shi-Fa Steehouder (62. Leon Wageveld); Jonathan Francesca, Casper Bredius.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant