Afbeelding
Foto: Anastasia Schnocks

Nieuwenhoorn houdt met tien man stand tegen Spijkenisse

Sport 1.127 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft de derby tegen Spijkenisse in de allerlaatste reguliere thuiswedstrijd met een 1-0 (0-0) overwinning afgesloten. De Zwart-Witten bezetten naast de gedeelde vierde plaats in de Vierde divisie A de eerste plaats in de strijd om de derde periodetitel.

Dan Rolandus

‘’Het was met tien tegen elf man billenknijpen, maar we hebben de revanche op Spijkenisse en zijn nog in de race voor de derde periode’’, sprak trainer Oscar Biesheuvel opgelucht na de zwaarbevochten overwinning. Gelet op de grote belangen van zowel Nieuwenhoorn als Spijkenisse was het zonnige sportpark aan de Rijksstraatweg met zo’n duizend belangstellenden goed volgelopen. De toeschouwers kregen echter een zoutloze eerste helft voorgeschoteld.

Vuriger
De tweede helft was een stuk vuriger. Nieuwenhoorn moest winnen om nog kans te maken op de laatste te vergeven periodetitel en zette daar met Dimitri Gomes Almeida voor Luke Korver met nog meer drang naar voren ook op in. Spijkenisse was er alles aan gelegen om te winnen om rechtstreekse degradatie naar de eerste klasse te voorkomen en zelfs de degradatiecompetitie te ontlopen. Frank de Regt vond uit een voorzet van Christiaan Dabaghian doelman Ragip Ozrak (ex-Nieuwenhoorn) op zijn weg. De equipe van trainer Peter Wubben liet zich niet onbetuigd met een schot van Jawad Bellahsan in handen van de attente Mike van de Wijngaart. Na een uur spelen werd een kopbal van Frank Molendijk uit een hoekschop van Christiaan Dabaghian van de doellijn gewerkt. De daaropvolgende hoekschop van wederom Christiaan Dabaghian in dezelfde minuut zaaide verwarring in de verdediging van Spijkenisse, toen een verdediger de bal met in zijn nabijheid Dimitri Gomes Almeida in zijn eigen doel werkte: 1-0.

Mike van de Wijngaart man off the match
Nadat de behendige handenbinder Dimitri Gomes Almeida uit een achterwaartse doorkopper van Melvin Winterberg de kans op 2-0 had laten liggen, kreeg Melvin Winterberg na een hardhandige aanvaring met Daan van der Harst een kwartier voor tijd op advies van de vrouwelijke grensrechter Isabelle van Gilst de rode kaart voorgeschoteld. Nieuwenhoorn moest met tien man alle zeilen bijzetten om een Spijkenisser doorboring te voorkomen. Doelman Mike van de Wijngaart zou met diverse reddingen uitgroeien tot de man off the match. Nadat Hellevoeter Daan Bourgonje net naast had geschoten, werd Mike van de Wijngaart het laatste obstakel op een rush en inzet vanaf de linkerkant van Jawad Bellashan. De net ingevallen Adam el Fazazi claimde met een vrijwillige tuimeling een strafschop, maar scheidsrechter Robin Punt uit het Noord-Hollandse Holysloot had voor de vrije val niet meer over dan een gele kaart voor spelbederf. Spijkenisse bleef het doel van Mike van de Wijngaart bestoken, maar inzetten van Adam el Fazazi, Daan Bourgonje, een doorbraak van Bradley Tuinfort, Julien Gret (twee keer) werden allen een prooi voor de uitblinkende doelman van Nieuwenhoorn. Morris de Hoog schoot tot opluchting van zwart en wit in minuut 99 naast. ‘’Het was zweten, maar het ging wel lekker en nu blijft het tot en met de laatste wedstrijd spannend’’, kijkt uitblinker Mike van de Wijngaart alvast uit naar de wedstrijd tegen Smitshoek.

Mooi afscheid
Christiaan Dabaghian, die het komende seizoen zal uitkomen voor klasgenoot Capelle, was blij dat hij voor eigen publiek afscheid kon nemen met een overwinning. ‘’Ik heb niet gescoord, nam de hoekschop, kon echt niet zien wie de bal het laatst heeft aangeraakt, maar het belangrijkste was dat de bal de doellijn passeerde’’, toonde Christiaan Dabaghian zich blij met de drie punten. ‘’Met een overwinning afscheid nemen van Nieuwenhoorn is het mooiste dat er is. Ik had niet verwacht dat we zover zouden komen, en het seizoen is ook nog niet over hè. We spelen nog steeds voor een periode. We staan bovenaan, dus het kan volgende week tegen Smitshoek misschien nog leuk worden. We vroegen ons in de voorbije seizoenen telkens af of we in zowel de tweede klasse als vervolgens in de eerste klasse wel stand konden houden, maar we draaiden gewoon elk jaar bovenin mee en promoveerden. Lukt het nu weer, dan kijk ik er niet eens meer van op. We hebben met een fantastische en hechte ploeg als team gewoon een geweldig seizoen gedraaid. Iedereen strijdt voor elkaar. Dit is één van de mooiste teams, die ik tot nog toe in mijn voetbalcarrière heb meegemaakt.’’ Na de wedstrijd werd er onder meer afscheid genomen van trainer Oscar Biesheuvel (naar Poortugaal), assistent-trainer John Lopes Cruz (naar Hellevoetsluis), Delano a Cohen (assistent-trainer Quick Boys), Frank de Regt, Christiaan Dabaghian (beiden naar Capelle) en Jeffrey Burger (naar Hellevoetsluis).
Er zijn in de laatste competitieronde nog zeven gegadigden, inclusief kampioen Kloetinge, voor de laatste te vergeven prijs. Wint Nieuwenhoorn zaterdag in en tegen Smitshoek, de club van trainer Edwin de Koning (ex-Hellevoetsluis), dan wacht de promotiecompetitie.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk (67. Roeland de Bruijne), Kayo Renwarin; Delano a Cohen; Luke Korver (46. Dimitri Gomes Almeida), Melvin Winterberg, Frank de Regt; Lukas Hamann, Christiaan Dabaghian (81. Jeffrey Burger).
Spijkenisse: Ragip Ozrak; Xander Buitendijk, Morris de Hoog, Daan van der Harst (80. Kevin le Duc), Duane Tjen-A-Kwoei; Marvin van der Pluijm (80. Adam el Fazazi), Julien Gret, Daan Bourgonje, Alessandro Franzoso (71. Enver Bezemer), Ricardo van Twist (23. Bradley Tuinfort), Jawad Bellahsan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant