Afbeelding

’t Capproen ongeslagen de winterstop in

Sport 81 keer gelezen

’t Capproen heeft de laatste wedstrijd van het jaar 2014 in en tegen Zevenbergen afgesloten met een 12-18 (6-9) overwinning. Daarmee is de Hellevoetse korfbalformatie zowel in de eerste helft van de veld- als van de zaalcompetitie nog steeds ongeslagen. De equipe van Joop Edixhoven strijd dus op beide fronten mee voor het kampioenschap in de vierde klasse I, deed zelfs goede zaken want VIOS verloor de thuiswedstrijd in Willemstad met 10-12 van Volharding.

De eerstvolgende wedstrijd op de korfbalkalender is die op zaterdag 10 januari tussen VIOS en ’t Capproen in Willemstad. ‘We hebben thuis met 12-12 gelijk gespeeld, dus zal VIOS een zware klus gaan worden. Dat neemt niet weg dat de ploeg speelt met veel zelfvertrouwen. Dat weten de tegenstanders ook, want die proberen zich met fysieke middelen tegen ons te wapenen. Dat was met Zevenbergen niet anders. Zij hebben zwaar tegen ons verdedigd, boden veel weerstand. Daar zullen we als koploper mee om moeten leren gaan en daar ook naar handelen,’ aldus de succesvolle coach van ’t Capproen. De vrouwen Dianne Kuiper en Brittany de Kruif (foto) vervulden met ieder zeven treffers tegen de hekkensluiter een hoofdrol bij ’t Capproen. ‘We hebben het heel zwaar gehad, hebben veel geluk gehad met drie treffers één minuut voor rust en de treffer direct na rust (Dianne Kuiper, DR) waardoor we op 6-10 kwamen. Die marge hebben we niet meer prijs gegeven. Mede omdat de ploeg zich in beide vakken opofferde voor Dianne en Brittany, de vrijstaande mensen. Freek heeft vooral in de tweede helft uitstekend verdedigd door de schutter van Zevenbergen in die fase van het scoren af te houden. Het was niet mooi, maar het team heeft keihard gewerkt om de overwinning over de streep te trekken.’ Roy Vermaat ontbrak bij ’t Capproen. ‘Ik hoop dat Roy er tegen VIOS weer bij is, maar het blijft vooralsnog een vraagteken.’ Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl


’t Capproen: Dennis Zwarts, Richard van Marion (2 keer), Loraine Krukkert, Brittany de Kruif (7 keer); Freek Sjouw, Nathan Doodkorte (2 keer), Dianne Kuiper (7 keer), Manon Doodkorte-Wolterman.

Dan Rolandus

 

Uit de krant