Afbeelding

Ibis koestert vierde plaats

Sport 91 keer gelezen

De volleybalsters van Ibis hebben na de 3-1 overwinning vorige week tegen Volley Voorne 2 (foto) afgelopen zaterdag in een wisselvallige subtopper met 3-2 (25-14, 23-25, 13-25, 25-8, 15-4) verloren van Hou Stand. De Hellevoetsen kunnen met die uitslag leven omdat enerzijds de derde plaats zo kort voor het einde van de competitie onhaalbaar is en anderzijds dat de vierde plaats in de tweede klasse A niet meer zal worden prijsgegeven.

. ‘We hadden vooraf tegen elkaar gezegd om zoveel mogelijk punten van Hou Stand af te snoepen, maar we begonnen slecht aan de wedstrijd en lieten aanvankelijk het koppie hangen,’ verklaarde Amanda Bechtum. Ibis begon in het Rotterdamse sportcentrum West pas aan het einde van de eerste set te draaien, maar toen was het kwaad reeds geschied: 25-14. De bezoeksters namen het goede van de eerste set mee en lieten de wedstrijd meteen kantelen. ‘We liepen gelijkopgaand mee en namen vervolgens een kleine voorsprong. Het bleef spannend, maar merkten dat zij het moeilijk kregen en we pakten de set met 23-25.’ De speelsters van Ibis verstonden elkaar en roken hun kans om Hou Stand in de tang te nemen. ‘We walsten er met een marge van tien punten ineens overheen, speelden afwisselend met prikballen en lange ballen, het liep gesmeerd,’ aldus de aanvoerster van Ibis na de 13-25 setwinst. De Hellevoetsen waren voornemens een goede uitslag in de verf te zetten, maar kwamen van een koude kermis thuis. De set-up, de pass en teveel ballen op de man deed de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdamsen doen kantelen. Hou Stand trok de plooien met een 25-8 setwinst weer helemaal glad: 2-2. ‘Na de tik kregen we in de vijfde set de genadeklap,’ verklaarde Amanda Bechtum over het forse 15-4 set- en uiteindelijke wedstrijdverlies: 3-2. Bij Ibis ontbraken Cynthia Verkerke en Suzanne Weerheim. Ibis wacht aanstaande zaterdag om 16.00 uur in De Witte Oliphant in Heenvliet de zware dobber tegen titelkandidaat Bernisse. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
Ibis (vrouwen): Petra Hoogendoorn, Amanda Bechtum, Rianne Jongejan, Lucinda Broecks, Danielle Engels, Ine Riela-Houben, Tina Koudijzer-de Haas, Mariette Bechtum.
Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant